Najpogostejše napake pri iskanju zaposlitve

Se odločate, da bi zamenjali službo ali šli morda v drugi poklic? Ste ostali brez službe? Začeli ste z iskanjem zaposlitve, lotili ste se priprave življenjepisa, sedaj pa ne veste kako naprej. Pripravili smo kratek video nasvet o najpogostejših napakah pri iskanju zaposlitve.

Preden se odločite za pripravo življenjepisa in spremnega pisma se pripravite. Poglejte si 8 nasvetov za lažje iskanje zaposlitve, preglejte svoje zadnje delovne izkušnje, si jih zapišite ter pazite, da ne boste delali najpogostejših napak iskanja zaposlitev. Ko iščete zaposlitev se mrežite,

Na kaj biti pozorni, ko iščete zaposlitev?

  • Dobro pripravite svoj življenjepis
  • V življenjepisu navedite pravilne, ažurirane kontakte podatke
  • Zapišite vse pomembne informacije – ne izpustite tistih, ki se vam zdijo samoumevne
  • Zapišite bistvene informacije
  • Pazite, na pravopisne napake
  • Bodite iskreni

Prav tako je tudi na razgovoru pomembno, da ste iskreni, ne zavajate delodajalca. Na razgovor se pripravite, pozanimajte se o delodajalcu, s čim se ukvarja, preglejte njihova družbena omrežja, spletno stran. Pomembno je tudi, da na razgovoru ne govorite grdo o preteklih delodajalcih, ne glede na to kako ste se razšli. Na razgovor pridite točno – ne zamujajte, prav tako pa ne bodite preveč zgodnji. Pazite pa tudi na govorico telesa – pazite na rokovanje, pozo sedenja.

Zelo pomembno pa je tudi, da pokažete interes za delo v podjetju, kjer ste na razgovoru.