Naj bo čas praznikov tudi čas, ko si malce oddahnete od iskanja službe?

Če povprašamo kadrovske strokovnjake, se s tem nikakor ne bodo strinjali. Preverite, zakaj je v bistvu celo priporočljivo iskati ravno v obdobju praznikov.

Res je, da v prazničnem decembru nekoliko upade število zaposlitvenih oglasov, vendar to nikakor ne pomeni, da se dnevno ne razpisujejo nova aktualna prosta delovna mesta. Še vedno večina podjetij tudi med temi vmesnimi delovnimi dnevi povsem normalno obratuje in skrbi za nemotene procese dela. Tako se še vedno izkažejo nove potrebe po delavcih, razpisujejo prosta delovna mesta in opravljajo razgovori. In bi bilo škoda zamuditi morebitno novo priložnost za pridobitev službe.

Prednost za iskalce zaposlitve je ravno v tem, da si veliko ljudi, tudi aktivnih iskalcev zaposlitve, med prazniki vzame prosto, kar pa pomeni, da je vaša konkurenca manjša. Tako imate odlično priložnost, da lažje izstopate s svojim odlično pripravljenim CV-jem in spremnim pismom ter dobite povabilo na razgovor.

iskanje sluzbe v casu praznikov

Prav tako so si kadroviki na to temo kar enotni, da aktiven iskalec zaposlitve nikdar ne preneha z iskanjem nove zaposlitve. Kdor pa želi predvsem menjati službo, pa lahko prosti čas med prazniki izkoristi za posodobitev svojega profila na različnih socialnih omrežjih, se bolj poglobi v posamezno podjetje, kamor bi se želel prijaviti, izpopolni svoj CV itd. Obenem pa je praznično vzdušje in srečevanje znancev lahko tudi dodatna priložnost za mreženje.

Optius.com

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.