Do zaposlitve v Trivagu preko Linkedina in brez znanja nemškega jezika

Tina Radojkovic je bila iskalka zaposlitve, ki je stvari vzela v svoje roke in aktivno iskala službo tudi preko drugih kanalov ter tako preko Linkedina zasledila oglas podjetja Trivago s pisarno v Dusseldorfu. Preberite intervju, kako je brezposelna Tina prišla do svoje sanjske službe.

Kljub dejstvu, da Tina skorajda ni znala nemškega jezika, se je na oglas odzvala, saj gre za multinacionalno podjetje in komunikacija povečini poteka v angleščini, tako neznanje nemščine niti ni bilo problematično.

Razgovore so opravili preko Skype-a in prav hitro je prišla pred življensko odločitvijo - služba je bila njena, potrebno je bilo le še spakirati, zapustiti Slovenijo ter se podati za novimi izzivi v Nemčijo. Sedaj je že 9 mesecev Trivagova PR-ovka in pravi, da odločitve nikakor ne obžaluje.

Do zaposlitve v Trivagu preko Linkedina M2

1.) Na kakšen način opozoriti nase in prepričati kadrovike v velikih mednarodnih podjetjih, kjer ti verjetno na dnevni bazi dobijo ogromno število ponudb za zaposlitev. Kako je uspelo tebi?

Kot prvo bi rada poudarila, da je najbolj pomembna lastnost vztrajnost, kakor pri iskanju službe, tako tudi pri svojih življenjskih ciljih. Pri tem je zaželeno iskati službo na področju, kjer smo predhodno imeli izkužnje, ali pač študirali zadevo. Seveda je pomembno nenehno pošiljati prošnje, kajti služba zagotovo ne bo z neba padla, ampak pri tem je potrebno biti preudaren in pomisliti ali res ustrezamo pogojem za razpisano delovno mesto. Menim, da je potrebno prilagoditi življenjepis določenem delovnem mestu ali vsaj motivacijsko pismo, ker zaposlovalci radi vidijo, da je personalizirano.

Kako je meni uspelo?! Ja, mislim, da je v življenju vedno potreben pravi „timing“ in kanček sreče, da se ti sanje uresničijo. Menim, da sem v pravem trenutku poslala prošnjo, in ker sem predhodno delala v spletnem podjetju s poudarkom na hotelskih namestitvah, sem že v osnovi ustrezala Trivagovim pogojem. V podjetju kot je Trivago, radi vidijo izkušnje v mednarodnem okolju, kot so Erasmus izmenjava ali Erasmus pripravništvo, tako da smo se tudi na tem področju „ujeli“.

2.) Na kakšen način si opravljala razgovore (Skype, osebno)? Koliko razgovorov si imela, preden so te zaposlili? Si se na njih pripravljala na kakšen poseben način?

Glede na to, da je sedež podjetja v Nemčiji, smo opravili intervju preko Skypa. Imela sem dva razgovora. Iskreno, nisem se veliko pripravljala, poskušala sem biti čim bolj spontana in izvirna, pri tem pa nisem imela tremo, ker je šlo za pogovor preko Skypa. Seveda sem prebrala osnovne informacije o podjetju na njihovi spletni strani, vendar sem poskušala biti kreativna pri odgovorih in jih prepričati s svojo osebnostjo.

3.) Kaj so na tvojo selitev v tujino rekli tvoji prijatelji in družina? Je bila odločitev o odhodu izjemno težka?

Od svoje družine imam vedno brezpogojno podporo, tako da so me vsekakor podprli pri odločitvi. Moram priznati, da je vse bilo precej hitro in nepričakovano, vendar v življenju moramo biti fleksibilni in pripravljeni na nove izzive. Brez prevelikega razmišljanja sem šla novim izkušnjam naproti, kar se je izkazalo kot ena izmed boljših odločitev v življenju.

4.) V čem se mednarodno podjetje Trivago najbolj razlikuje od drugih podjetij, kjer si že bila zaposlena?

Trivago je drugačen v marsičemu. Težko ga je primerjati s podjetji v Sloveniji, ker je popolnoma drugačna delovna miselnost. Gre za izjemno dinamično in inovativno podjetje, ki pričakuje veliko kreativnosti in novih idej od svojih zaposlenih. Radi vidijo angažiranost in proaktivnost, in te dejansko vprašajo za mnenje in tvoj input. Gre za izjemno mednarodno okolje, ker v naših pisarnah v Dusseldorfu vsak dan lahko slišimo čez 20 tujih jezikov, in se pogovarjamo z mladimi iz celega sveta. Nenehno nam ponujajo različna izobraževanja v obliki internih akademij, različne team evente, kjer se lahko spoznamo izven meja delovnika, organizirajo tečaj nemščine za tiste, ki ne znamo nemško itd

5.) Kako zadovoljna si s svojimi delovnimi pogoji in klimo v podjetju (npr. od 1 do 10)?

V trivagu delam že 9 mesecev in moram priznati, da sem zelo zadovoljna. Zelo mi ustreza delovna svoboda, in to da lahko sama odločam, kaj je najbolje za slovensko platformo. Odgovorni nam precej zaupajo in nam pustijo odprte roke, ker sami najbolje poznamo potrebe na lokalnem trgu. Od 1-10, recimo 8 :)

6.) Katere so ključne konkurenčne prednosti oz. koristi podjetja Trivago, zaradi katerih bi mladim, perspektivnim in ambicioznim posameznikom/-cam priporočala, da se tu zaposlijo?

Ključne prednosti so te, da gre za mednarodno hitro rastoče podjetje, ki je vodilno na svojem področju, se pravi na področju iskanja hotelskih namestitev. Kot sem že predhodno omenila, možnosti je ogromo, vendar je vse odvisno od posameznikov in osebnih pričakovanj. Gre za osebno in profesionalno rast, možnost hitrega učenja, izobraževanja, fleksibilnega delovnika, prijaznega delovnega okolja, druženja z mladimi iz celega sveta.

7.) Kakšen je tvoj nasvet iskalkam in iskalcem zaposlitve v Sloveniji, kako naj se lotijo iskanja novih kariernih priložnosti?

Nasvet, je enak kot na začetku tega pogovora – vztrajnost in pogum! Poskusiti čim več možnosti, tudi izven meja Slovenije, ker se lahko presenetimo koliko novih priložnosti nas lahko čaka izven cone udobja. Pripraviti čim bolj profesionalen CV in se posvetiti potrebam podjetja oz. povedati jim „zakaj zaposliti ravno nas“. Menim, da je zelo pomembno imeti LinkedIn profil in tudi tam slediti aktualnim ponudbam za delo.

8.) Imaš sama kakšno posebno motivacijsko misel oz. vodilo, ki te v življenju žene naprej oz. se ti pomaga pobrati v trenutkih, ko ti ne gre najbolje? Bi jo delila z nami? :)

Seveda imam, bom kar v angleščini povedala: Life is so unpredictable and you never know what is coming next. Don’t get too comfortable and always be ready to change.

Pa seveda potrpežljivost! :)

O Trivagu

Popotniki najdejo idealen hotel za najboljšo ceno na www.trivago.si. trivago je največji spletni iskalnih hotelov, ki primerja cene za več kot 700,000 hotelov na preko 200 rezervacijskih straneh po vsem svetu; medtem pa tudi ponuja preko 82 milijonov unikatnih opisov hotelov in preko 14 milijonov fotografij. Enostavno je mogoče najti najboljši hotel z uporabo mnogih filtrov in razvrstitvenih kriterijev. Čez 45 milijonov obiskovalcev mesečno uporablja trivago in s tem v povprečju prihranijo 35% na rezervacijo. Sedež podjetja se nahaja v nemškem mestu Düsseldorf. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2005 in je trenutno prisotno v 48 državah širom sveta v 27 jezikih.

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.