Do novih znanj preko mobilnih aplikacij

Vsem, ki bi radi do novih znanj ali pa obnovili obstoječe, vendar vam za dodatno izobraževanje primanjkuje časa, znajo še kako prav priti različne aplikacije, kjer učenje in vadbo povsem prilagajate svojemu urniku.

S pomočjo pametnih telefonov, tablic računalnikov so na voljo aplikacije z različnih področij, ki brezplačno ali pa za minimalni strošek nudijo dostop do vsebin in nalog, s katerimi na veliko bolj zabaven način pridobivate nova znanja ali utrjujete obstoječa. Dobra stran je tudi ta, da se učite in opravljate naloge povsem prilagodljivo glede na svoj urnik, na vlaku na poti v službo - kadarkoli vam uspe si vzeti nekaj uric na teden. Je pa za tovrstno učenje potrebna predvsem motivacija in samodisciplina.

Eno prvih področij učenja, ki se je pojavilo na internetu, je učenje tujih jezikov. Tako boste našli veliko aplikacij na to temo, zaradi velike konkurence pa se najde tudi kar nekaj brezplačnih aplikacij. Ena izmed brezplačnih aplikacij za učenje tujih jezikov sta recimo "Duolingo" in "Learn 50 languages".

Potem je na voljo portal Lynda.com, ki je bogat z različnimi videoposnetki predavanj uglednih akademskih predavateljev ter drugih strokovnjakov s svojega področja. Obenem je uporabnikom na voljo tudi prenos aktualnega gradiva, mesečna naročnina za dostop do vsebin pa znaša 25$ za osnovni dostop in 37,5$ za premium.

Na voljo je tudi veliko aplikacij za izboljšanje koncentracije, treniranje spomina, sposobnost reševanja problemov in podobno. Na spletu se najdejo tako brezplačne ko plačljive različice. Ali pa je kombinacija obojega kot je recimo ena bolj poznanih aplikacij Lumosity, kjer je osnovna različica brezplačna s tem ko je potrebno za premium, ki nudi večjo raznolikost pri posameznih nalogah, odšteti 11€ mesečno.

Vir: Časopis Finance št. 167 (29. 8. 2014)


Preberite tudi: