Česa v življenjepisu ne smemo izpustiti?

Na portalu Optius.com smo za vas pripravili kratek video nasvet o tem, na kaj moramo biti pri pisanju življenjepisa še posebej pozorni. Osredotočite se na resničnost podatkov, dobro razdelajte delovne izkušnje.

Življenjepis je sestavljen iz več obveznih elementov, kot so osebni podatki, podatki o delovnih izkušnjah, o formalni izobrazbi.
Vsak življenjepis, ki ga pošiljate, prilagodite na delovno mesto na katerega se prijavljate, glede na zahteve, ki so razvidne iz opisa delovnega mesta. Podatke navajajte glede na to, kaj menite, da je delodajalcu bolj pomembno. 

Obstaja kar nekaj nasvetov za pomoč pri pisanju življenjepisa. Eden izmed pomembnejših nasvetov je, da v življenjepisu navajajte resnične podatke, pišite to, kar obvladale. Poudarite svoja znanja in jih izpostavite. In ne bodite preveč skromni. Izogibajte se pisanju tistih podatkov, o kateri vam je neprijetno govoriti. 

Pomembne sestavine v življenjepisu so zajemajo tudi delovne izkušnje in izobrazba.

Delovne izkušnje niso omejene le na čas, ko ste v rednem delovnem razmerju. Nanašajo se lahko tudi na obvezno prakso, študentsko delo, pripravništvo, seveda lahko tudi prostovoljstvo.
V tem razdelku navedite, kaj in kje ste do sedaj delali. Delovne izkušnje in izobrazba naj bodo napisani kronološko, od zadnje pridobljene nazaj. 

 

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.