Čas počitnic je odlična priložnost za iskanje službe

Zmotno je mišljenje, da se v času počitnic ne odpirajo nova delovna mesta in podjetja ter njihove kadrovske službe v večini mislijo le na dopust. Obenem pa ima iskanje zaposlitve v času počitnic tudi prednost!

V času počitnic, pa ne le poletnih temveč tudi med letom, med prvomajskimi prazniki in ostalimi zaradi praznikov podaljšanimi vikendi si veliko ljudi vzame proste dni za izlete, potovanja ali le preživljanje časa z družino. Kljub temu pa še vedno večina podjetij tud med temi vmesnimi delovnimi dnevi povsem normalno obratuje in skrbi za nemotene procese dela. Tako se še vedno izkažejo nove potrebe po delavcih, razpisujejo prosta delovna mesta in opravljajo razgovori. In bi bilo škoda zamuditi morebitno novo priložnost za pridobitev službe.

 iskanje_med_pocitnicami.jpg

Kot pa smo že omenjali tudi prednost iskanja službe med počitnicami - v tem času se konkurenca bistveno zmanjša. Tako da toplo priporočamo, da v tem času še posebej dobro pripravite svojo prijavo in spremno pismo, saj bo prijavljenih kandidatov zagotovo manj kot sicer in imate možnosti za povabilo na razgovor veliko večje.