Webinarji - KORONAVIRUS

Na kariernem portalu Optius poizkušamo v izrednem času koronavirusa pomagati po najboljših močeh. Zato smo za vas pripravili niz webinarjev z različnimi nasveti kako ravnati v tem času.

Odvetnik Damijan Gregorc svetuje: Pravice in obveznosti zaposlenih in delodajalcev

V webinarju smo gostili tudi odvetnika, Damijana Gregorca. Svetoval nam je, kako ob koronavirusu pravilno ukrepati kot zaposleni oziroma kot delodajalec. Katere pravice imajo zaposleni in kaj so obveznosti ter pravice delodajalca?

Kako učinkovito izvajati zaposlitvene intervjuje na daljavo?

Pogovarjali smo se z HR managerko Katjo Katarino Zakrajšek iz podjetja NiceLabel in Milkom Grebenc, QPC - Quality Production - Customer.

Neslutena kriza, ki jo je po svetu praktično čez noč povzročil novi koronavirus, tako od malih kot od velikih podjetij zahteva čim hitrejše in učinkovitejše prilagajanje na spremembe. Med ključne pojme tega obdobja namreč spadata delo od doma in komunikacija prek spleta. Enako velja za zaposlovanje, ki mora tudi v tem času potekati in si lahko pomagamo s tehnologijo. Prisluhnite nasvetom, kako lahko opravimo učinkovite razgovore na daljavo in kako se učinkovito pripravimo na virtualni razgovor.

Kako preživeti epidemijo koronavirusa?

Gostili smo tudi dr. Barbaro Šegula Škoberne, psihiatrinjo.  

Dr. Šegula Škoberne ima za seboj 2 specializaciji - specializacijo odrasle psihiatrije ter otroške in mladostniške psihiatrije, podiplomski študij iz pedopsihiatrije, ter 15 let delovne dobe v Univerzitetni psihiatrični kliniki v Ljubljani, kjer sem sprva delala na odraslih oddelkih, zadnjih 5 let pa na Enoti za adolescente na Centru za mentalno zdravje. Pred kratkih se je odločila za samostojno pot v zasebni koncesijski ambulanti, kjer dela z odraslimi in mladostniki ter otroci. Oglejte si webinar s koristnimi nasveti, kako se spopasti z epidemijo koronavirusa tudi psihološko ter kako si najlažje pomagamo sami.

Kako izpeljati online onboarding v podjetjih?

Na temo onboardinga v podjetjih smo gostili ga. Ksenijo Hudomalj, HR Business Partnerko pri A1 in ga. Majo Pene, Vodjo kadrovske službe pri AdStar - Digital Agency.

Diskutirali smo o online onboardingih v podjetjih. Podjetja tudi v času izrednega stanja koronavirusa še vedno zaposlujejo in to pomeni tako za podjetja, kakor tudi kandidate, nov izziv pri sprejemanju novega sodelavca v svoje vrste. Kako to izpeljati najbolj učinkovito, predvsem delno preko digitalnih orodij, sta svetovali kadrovski strokovnjakinji. Ga. Maja Pene pa se je pred kratkim znašla kar v dvojni vlogi, kadrovika in novo zaposlene.