Univerza v Ljubljani

Univerza v Ljubljani je najstarejša in največja visokošolska ter znanstveno raziskovalna ustanova v Sloveniji, ustanovljena leta 1919. Danes jo obiskuje skoraj 38.000 študentov, zaposluje pa več kot 6000 visokošolskih učiteljev, raziskovalcev, asistentov in strokovnih in administrativnih sodelavcev na 23 fakultetah in treh umetniških akademijah. Osrednje poslopje, akademije in številne fakultete se nahajajo v mestnem jedru. Novejše univerzitetne stavbe stojijo na obrobju Ljubljane, kar daje univerzi in njenim študentom pridih vsenavzočnosti v mestu.

Univerza v Ljubljani slovi po kakovostnih družboslovnih, naravoslovnih, humanističnih in tehničnih študijskih programih, ki so pripravljeni v skladu s smernicami Bolonjske deklaracije. Univerzitetni raziskovalci in raziskovalne skupine se s svojim znanstvenoraziskovalnim delom izkazujejo z vrhunskimi projekti na področju umetnosti, znanosti in tehnologije doma in po svetu.

Univerza v Ljubljani je uvrščena med 600 najboljših univerz na Šanghajski lestvici, na lestvici Times Higher Education se uvršča v skupino 601-800, na lestvici Center for World University Rankings na 387. mesto, na lestvici Quacquarelli Symonds pa v skupino 591-600. Uvršča se med tri odstotke najuglednejših univerz na svetu. Univerza v Ljubljani je osrednja in največja izobraževalna ustanova, hkrati pa tudi osrednja in največja raziskovalna institucija v Sloveniji s kar trideset odstotki vseh registriranih raziskovalcev (po podatkih baze SICRIS). Osrednje pedagoško mesto zavzema tudi zato, ker izvaja javno službo na področjih, ki so posebnega družbenega pomena in zagotavljajo ohranjanje narodne identitete.

Komunikacijski kanali:

Karierni centri Univerze v Ljubljani (KC UL) zagotavljamo celostno podporo na področju osebnega in kariernega razvoja študentom in diplomantom na njihovi študijski in karierni poti preko različnih dejavnosti. Karierni svetovalci, ki delujejo na vseh 26 fakultetah in akademijah Univerze v Ljubljani, so pravi sogovornik v dilemah pri nadaljevanju študija, razmišljanju o karierni poti, iskanju praks, študentskega dela ali zaposlitve ter nagovarjanju delodajalcev. S študenti se srečamo na individualnem kariernem svetovanju, omogočamo jim tudi coaching. Individualna svetovanja nudimo tudi dijakom – bodočim študentom, s čimer jim pomagamo razreševati dileme pri izbiri študija, obenem z drugimi sodelovanji.

Z namenom olajšanja prehoda s študija na trg dela ter pridobivanja in nadgrajevanja različnih kompetenc in znanj izvajamo brezplačne dejavnosti in dogodke: od delavnic samoocene, pisanja življenjepisa in motivacijskega pisma, priprave na zapo­slitveni razgovor in spoznavanja trga dela do delavnic komunikacije, javnega nastopanja, bontona, kreativnega razmišljanja, nadgrajevanja računalniških znanj in delavnic na številne druge aktualne teme. Poleg delavnic prirejamo tudi predavanja, okrogle mize in druge dogodke o priložnostih v tujini, podjetništvu, iskanju praks, štipendijah in drugih temah, povezanih s trgom dela, ter webinarje. Študente povezujemo s potencialnimi delodajalci že med študijem, saj organiziramo karierne dneve, predsta­vitve delodajalcev na fakultetah in akademijah, predstavitve kariernih poti in obiske v delovna okolja delodajalcev. S potencialnimi delodajalci sodelujemo tudi prek objav prostih delovnih mest, ki so primerna za študente in diplomante po zaključku študija, ter s široko mrežo informacij skrbimo za čim boljšo obveščenost študentov o kariernih priložnostih. Z zaposlenimi na fakultetah in akademijah Univerze v Ljubljani si prizadevamo za uspešno vključitev študentov s posebnimi potrebami v študijski proces in na trg dela, krepitev tutorstva kot sistema učinkovite podpore študentom pri vključevanju v študij in za razvoj Mreže klubov alumnov Univerze v Ljubljani.

Davčna št.54162513
Matična št.5085063000
Spletna stranhttp://www.uni-lj.si/
Zaposlenihnad 500
NaslovKongresni trg 12
Pošta1000
KrajLjubljana

Obiščite našo spletno stran Kariernih centrov UL: www.kc.uni-lj.si
E-naslov: kc@uni-lj.si
Telefon: +386 (0)1 241 87 32
Facebook: Karierni centri Univerze v Ljubljani
Instagram: @kariernicentriul

Prek klubov alumnov vseh članic UL ponujamo velik nabor kvalitetne ponudbe na področju vseživljenjskega izobraževanja. Preverite tudi katere brezplačne dogodke, predavanja in izobraževanja za diplomante UL organizirajo naše fakultete in akademije.  

Obiščite našo spletno stran Mreže klubov alumnov UL: http://www.uni-lj.si/alumni/
E-naslov: alumni@uni-lj.si
Telefon: +386 (0)1 241 86 58
Facebook: alumniUL
Instagram: @alumniul