OPTIGUEST d.o.o.

Smo mlad, inovativen tehnološki startup, ki razvija oblačno aplikacijo Proky.io za upravljanje in digitalizacijo nabavne verige v gostinstvu.

Verjamemo v trdo delo, ampak si tudi znamo vzeti čas zase in priskočiti na pomoč sodelavcu. Verjamemo, da se lahko vedno naučimo nekaj novega, tudi takrat, ko se nam zdi, da “že vse vemo”. Učimo se od svojih poslovnih partnerjev in z lastnimi izkušnjami pomagamo njim. Na ponedeljkovih sestankih se prepiramo, a večkrat smejimo. 15 minutni Zoom “code review” zavlečemo v 2 uri navdušenega brainstorminga, a se znamo tudi ustaviti. Radi veliko preveč govorimo, ampak se nenehno učimo, kako več in bolje poslušati.

Leta 2020 smo bili izbrani med najbolj inovativnimi startupi v Sloveniji in pridobili sofinanciranje Evropske unije in Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Letos smo bili nominirani za “Najpodjetniško idejo 2021”.
Predani smo razvoju rešitev, ki bodo pustile svet malce boljši, kot je bil.
Pa tudi takšnih, ki bodo njihovim uporabnikom pomagale, da se ponovno zaljubijo v svoje delo.

Razvoj in trženje lastne programske rešitve za digitalizacijo nabavne in vrednostne verige v gostinstvu. 

Naslov Tržaška cesta 200
Pošta1000
PoštaLjubljana
Spletna stranproky.io
DejavnostRačunalništvo in informatika
Število zaposlenihNi podatka o zaposlenih
Davčna št.86986139
Matična št.8623180000
Več informacij o podjetjuhttps://www.bizi.si/OPTIGUEST-D-O-O

Vizija

V ospredje našega delovanja postavljamo rešitve, ki bodo prispevale k bolj odgovornem poslovanju podjetij in bolj učinkovitem povezovanju, predvsem z lokalnimi ponudniki.

Hkrati pa iščemo možnosti za širitev na druge industrije in trge in s širitvijo pomagati tudi našim naročnikom.

Stremimo k temu, da s pomočjo napredne in dovršene tehnologije poenostavimo zelo kompleksne in trenutno težko nadzorljive procese naročanja in ponujanja izdelkov, predvsem v gostinskem sektorju.

Naša glavna prednost so preizkušeni, zmogljivi algoritmi, napisani na podlagi dolgoletnih izkušenj v nabavi. Uporaba našega sistema bo gostincem omogočala vsaj 10% prihrankov in minimizirala stroške distributerjem za vsaj 10%. 

Izjemnega pomena je enostavnost uporabe spletne aplikacije, kar dosežemo z jasnim, minimalističnim uporabniškim vmesnikom in odlična dokumentacija, jezikovno prilagojena bralcu. 

Cilji

Olajšati prehod na digitalno upravljanje prehrambne vrednostne verige in s tem prepoloviti nepotreben odpad in izgubo hrane. 

Zmanjšati operativne in nabavne stroške naših strankam za vsaj 10 %. 

Povečati porabo lokalno pridelanih živil v gostinskem sektorju za vsaj 15 %. 

Razmišljati globalno - Slovenija je lepa, povezovanje s tujimi trgi pa omogoča vsem akterjem diverzifikacijo nabavne verige, razpršitev tveganja in širitev delovanja izven domačih meja. 

Storitve in/ali izdelki

Napredne trajnostne programeske rešitve za gostince in hotelirje ter njihove dobavitelje. 

https://proky.io