JAVNI ZAVOD LEKARNA LJUBLJANA

Javni zavod Lekarna Ljubljana je največji javni lekarniški zavod v Sloveniji. Ustanovila ga je Mestna občina Ljubljana z Odlokom o ustanovitvi javnega zavoda Lekarne Ljubljana. V skladu z Zakonom o lekarniški dejavnosti opravljamo lekarniško dejavnost kot javno službo, ki zagotavlja preskrbo prebivalstva ter zdravstvenih zavodov in organizacij z zdravili.

Dejavnost opravljamo v 52 lekarnah in lekarniških podružnicah.

Zavod je tudi Učni zavod za izvajanje praktičnega pouka dijakov srednje farmacevtske šole in študentov farmacevtske fakultete, pod pogoji, določenimi z zakonom.

Zavod opravlja tudi znanstveno-raziskovalno delo s področja lekarniške dejavnosti, pod pogoji, določenimi z zakonom.

Proizvodno dejavnost opravljamo v okviru Galenskega laboratorija, skupne službe pa so na sedežu Lekarne Ljubljana. Smo največja lekarniška mreža v regiji s 340 zaposlenimi, od tega 189 (56 %) farmacevtov in 105 (31 %) farmacevtskih tehnikov. V letu 2017 smo ustvarili 129,87 milijonov evrov prihodkov in obdelali 2,96 milijona receptov.

Davčna št.49894595
Matična št. 5053986
Spletna stranhttps://www.lekarnaljubljana.si/
NaslovKomenskega ulica 11
Pošta1000
KrajLjubljana

Vizija

Vizija

S strokovnostjo, inovativnostjo in novimi tehnologijami bomo postali vodilna lekarniška mreža v osrednji Evropi.

Poslanstvo

Z etičnimi in visoko usposobljenimi sodelavci ustvarjamo zaupanja vredno okolje, v katerem ob strokovnem svetovanju zagotavljamo kakovostno, učinkovito in neprekinjeno preskrbo z zdravili ter izdelki in storitvami za ohranjanje zdravja in dobrega počutja.

Vrednote

Profesionalnost: Sodelavci Lekarne Ljubljana ravnamo v skladu s stroko, etiko, zakonodajo, standardi in kodeksi.

Skrb za stranke: Sodelavci Lekarne Ljubljana z empatijo in prijaznostjo prepoznavamo potrebe strank in jim zagotavljamo celovito oskrbo. S proaktivnim delovanjem skrbimo za izobraževanje, osveščanje in preventivo.

Usmerjenost v ljudi: Zagotavljamo možnost osebne rasti in strokovnega razvoja, ustvarjamo pogoje za dobre medosebne odnose, skrbimo za varnost, zdravje in zadovoljstvo na delovnem mestu ter uravnoteženost osebnega in poklicnega življenja.

Družbena odgovornost: Sodelavci Lekarne Ljubljana prisluhnemo potrebam okolja, skrbimo za ranljive skupine ljudi in vračamo v skupno dobro.

Storitve in/ali izdelki

Preskrba z zdravili obsega izdajo zdravil na recept in brez recepta, magistralno pripravo zdravil in svetovanje o pravilni in varni uporabi zdravil. Poleg lekarniške dejavnosti opravljamo še naslednje dejavnosti:

  1. preskrbo s prehranskimi dopolnili, medicinskimi pripomočki, izdelki za nego in varovanje zdravja ter predmeti splošne rabe na drobno,
  2. izdelovanje zdravil in prehranskih dopolnil ter preverjanje njihove kakovosti,
  3. opravljanje analiz v kontrolno-analiznem laboratoriju,
  4. izdajanje veterinarskih zdravil,
  5. svetovanje pri predpisovanju in uporabi zdravil,
  6. zdravstvenovzgojno izobraževalno dejavnost,
  7. mentorsko dejavnost,
  8. informativno dejavnost,
  9. trgovino na drobno v drugih specializiranih prodajalnah.