INŠTITUT ASEF

ASEF je Ameriško-Slovenska izobraževalna fundacija, ki kot prva in edina v Sloveniji, omogoča slovenskim študentom gostovanje pri slovenskih profesorjih na priznanih tujih univerzah, kot so Princeton, Stanford, Harvard, Cambridge,... v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, Avstraliji in na Novi Zelandiji. Obenem Slovencem po svetu in tistim, ki izražajo interes za slovensko kulturo in Slovenijo omogoča raziskovalne obiske na slovenskih univerzah in v slovenskih podjetjih. Poleg štipendijskih programov znotraj ASEFa deluje tudi alumni klub in tutorski sistem. Eden izmed pomembnejših projektov ASEF alumni kluba so večerna strokovna predavanja ASEF profesorjev in alumnov. 

ASEF je s svojim delovanjem začel leta 2014. V 5 letih je omogočil raziskovalne obiske 95 štipendistom, ki so svoje raziskovalne obiske opravili pri 40 profesorjih na 37 univerzah. V Sloveniji sodelujemo z 16 podjetjih in institucijami, ki so do sedaj že gostile ASEF slovenske štipendiste. 

ASEF povezuje Slovence, akademsko sfero in mlade na treh kontinentih in v 7 državah. ASEF štipendisti niso zgolj gosti na univerzah, temveč so njihovi gostitelji običajno tudi slovenske družine, ki jih za čas obiska sprejmejo v svoj dom.

_________________________________________________________________________________

ASEF na družbenih omrežjih:

Spletna stran: www.asef.net
FB profil: https://www.facebook.com/asefund/
Twitter: https://twitter.com/InfoAsef
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/asef/?viewAsMember=true
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSica8FRNG4ljnU3Adq1J6g

Davčna št.84740175
Matična št.7061439000
Spletna stranhttps://www.asef.net/

Predstavitve ASEF štipendistov na spletu:

Slovenski štipendisti 2019

Globalni štipendisti 2018