Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o.

Goodyear Dunlop Sava Tires d. o. o. je eden vodilnih proizvajalcev pnevmatik v jugovzhodni Evropi in je že od leta 1998 del mednarodne korporacije Goodyear. V družbi Goodyear Dunlop Sava Tires je zaposlenih okoli 1.600 sodelavcev. Družba se redno uvršča na sezname največjih, najbolj uspešnih in najuglednejših slovenskih podjetij. Med drugim je ponosna prejemnica neodvisnega certifikata Top Employer, ki ga je kot prvo slovensko podjetje prvič prejela leta 2012.

Goodyear Dunlop Sava Tires proizvaja in trži pnevmatike za osebna, poltovorna in tovorna vozila, pnevmatike za industrijske in gradbene stroje, moto pnevmatike in avtozračnice. Prodajni splet sestavljajo pnevmatike petih blagovnih znamk: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda in Debica. Naše pnevmatike prinašajo varnost in udobje voznikom na cestah po vsem svetu, saj približno 80 odstotkov pnevmatik prodamo v evropske in druge države prek prodajne mreže koncerna Goodyear.

Tovarna v Kranju spada med najbolj kompleksne Goodyearove tovarne v Evropi, ki se poleg fleksibilne proizvodnje ponaša tudi z dobrimi rezultati na področju varstva pri delu, stalnih izboljšav in okoljevarstva. Na lokaciji se nahaja tudi osrednji distribucijski center Goodyeara za območje jugovzhodne Evrope.

Goodyear je eden izmed največjih proizvajalcev pnevmatik na svetu. Zaposluje približno 64.000 ljudi. Izdelke proizvaja v 48 obratih, ki so v 22 državah po svetu. V dveh Goodyearovih centrih za inovacije v Akronu v ZDA in v Colmar-Bergu v Luksemburgu si prizadevajo za razvoj najnaprednejših izdelkov in storitev, ki postavljajo standarde glede tehnologij in zmogljivosti v industriji.

Revija Forbes je družbo Goodyear uvrstila med 20 najbolj uglednih mednarodnih podjetij leta 2018 v okviru poročila Global RepTrack 100, ki ga od leta 2006 pripravlja svetovno priznana raziskovalna in svetovalna organizacija Reputation Institute.  Korporacijo Goodyear na 16. mesto lestvice korporativnega ugleda uvršajo dejavniki kot so etičnost poslovanja, pravičnost, vrednost proizvodov in transparentnost.

Za več informacij o korporaciji Goodyear in njenih izdelkih obiščite spletno stran.

Davčna št.55163637
Matična št.1196367000
Spletna stranhttps://goodyear-slovenija.si/
NaslovŠkofjeloška cesta 6
Pošta4000
KrajKranj