Program sejma

Sejem je v živo potekal 22. in 23. januarja med 10:00 in 20:00 uro. V tem času, ste lahko v živo poklepetali s kadroviki ter se prijavili na prosta delovna mesta ter v živo spremljali webinarje.

Posnetek webinarjev si lahko pogledate spodaj v programu.

SREDA, 22.01.2020

URA

NASLOV WEBINARJA

PREDAVATELJ

VSEBINA

 

10:15 - 10:30

Zakaj Optius on-line karierni sejem?

Saša Boštjančič, direktorica kariernega portala Optius.com

Pogovor vodi Jadranka Rebernik

Optius on-line karierni sejem je danes logična nadgradnja klasičnim sejmom in unikum v Sloveniji, saj omogoča želeno anonimnost obiskovalcem.

gumb ogled posnetka webinarja

10:45 - 11:45

LEEMETINI PRAKTIČNI JEZIKOVNI NASVETI

Ana Rotovnik, prevajalska agencija Leemeta

Prvi del bo namenjen predstavitvi osnovnih slovničnih pravil, ki jih morda povsem nenamerno prekršite pri svojem vsakodnevnem delu (pa bi bilo veliko bolje, če jih ne bi), v drugem delu pa si bomo ogledali, kako pravilno napisati poslovni dopis, e-sporočilo, objavo za prosto delovno mesto in priporočilo.

 gumb ogled posnetka webinarja
12:00 - 12:30 Kako izbrati oblačila za razgovor?

Lea Pisani

Pogovor vodi Jadranka Rebernik

Lea Pisani je po izobrazbi je univ. dipl. inž. oblikovanja tekstilij in oblačil. Specializirala je v Londonu in pridobila naziv CMB Image Consultant. Znanje o kulturi vedenja je nadgradila v elitni šoli ISPD (International School of Protocol and Diplomacy) v Bruslju.
Strokovnjakinja za kulturo oblačenja je štiriindvajset let, izdala je dve knjigi, nova je v pripravi.

Oblikovala je merila za izbor primernih oblačil za vse življenjske priložnosti.
Svetuje in poučuje v okviru različnih izobraževalnih sistemov, v svojem studiu svetuje posameznikom, ki želijo zavestno oblikovati videz, in jim pomaga pri nakupih. Načrtuje celostne izvedbe uniform, med drugim je avtorica podobe mestnih in občinskih redarjev.

 gumb ogled posnetka webinarja

13:00 - 13:30

FIT na delovnem mestu - Kako v 10 minutah na dan poskrbeti za svoje zdravje?

Simon Virant

Pogovor vodi Jadranka Rebernik

Simon Virant je po izobrazbi profesor športne vzgoje, zadnjih 11 let dela kot osebni trener in prehranski svetovalec.
Izvaja vadbe 1:1, semi individualne vadbe, skupinske vadbe. Velik del njegovega dela obsega prehransko svetovanje, ljudem z različnimi izzivi (izguba telesne teže, pomoč in nadzor določenih zdravstvenih stanj,...).

gumb ogled posnetka webinarja

14:00 - 14:30

Priprava na zaposlitveni razgovor

Andreja Miša Horvat Derganc, Nina Pirc, Zavod RS za zaposlovanje

 

gumb ogled posnetka webinarja

 15:00 - 15:45

Zanimivi poklici  - Aktuar analitik, Vodja logistike in Poslovni analitik

Pogovor vodi Jandranka Rebernik

V pogovoru bodo sodelovali: Matej Šavs, Aktuar analitik, Zavarovalnica Sava, Denis Pratnemer Spahič, mednarodni nabavni center Maribor, Dispo Wein & Spirituosen Lidl in Boris Bajić, Chief Product Officer, Adacta.

Spoznali bomo vlogo njihovih poklicev, katera znanja potrebujejo za opravljanje dela in kako so si ta poklic pravzaprav izbrali. Ter nenazadnje, kako vidijo svoje poklice v prihodnosti.

gumb ogled posnetka webinarja

 

 

Matej Šavs, Aktuar analitik, Zavarovalnica Sava

   

 

 

Denis Pratnemer Spahič, mednarodni nabavni center Maribor, Dispo Wein & Spirituosen Lidl

Predstavil bo celotno verigo uvoza od Lagerimporta do direktne dostave v logistične centre.

 

 

 

Boris Bajić, Chief Product Officer, Adacta

Poslovni analitik je oseba, ki razume procese in želje klientov, hkrati pa določa tempo razvoja naše rešitve  in skozi poslovne analize vodi razvoj za rešitve po meri.  
16:15 - 17:00 Življenjepis ni prepis

Mojca Tomšič, vodja prodaje in skrbnica ključnih strank kariernega portala Optius.com

Življenjepis je unikaten izdelek, ki predstavlja vas. Kljub temu, da si pri pisanju življenjepisa lahko privoščite kreativnost, pa obstajajo smernice, kaj vključiti v življenjepis in kako ga napisati, da pritegnete pozornost kadrovika.

 gumb ogled posnetka webinarja

18:00 - 18:30

Sem zgodnja generacija X, pa kaj! Še vedno lahko delodajlcu dodam vrednost.

Milko Grebec

Pogovor vodi Sanda Jerman

Kako se znajti, ko pri 54 letih ostaneš brez službe. Imam bogate mednarodne izkušnje pri enem delodajalcu. Kako izvleči iz te situacije najboljše (ne v materialnem smislu ampak zopet delati to kar imaš rad, biti v Flow-u ali zanosu po Mihaly Csikszentmihalyi) in pomagati ostalim – torej deliti vse moje izkušnje tudi ostalim (to kar počnem že več kot eno leto; LinkedIn, predavanja, svetovanje).

gumb ogled posnetka webinarja


ČETRTEK, 23.01.2020

 

URA

NASLOV WEBINARJA

PREDAVATELJ

VSEBINA

 

10:15 - 10:45

ZANIMIVI POKLICI: Direktorica TV Slovenija

Pogovor vodi Jadranka Rebernik

Natalija Gorščak je direktorica TV Slovenija

Natalija Gorščak je direktorica TV Slovenija. Po izobrazbi je profesorica francoskega in španskega jezika. Z novinarskim delom je začela na Radiu Študent, televizijsko kariero pa je začela graditi na Kanalu A. Leta 1996 je prišla na RTV Slovenija, delala kot redaktorica, scenaristka in urednica, za nekaj let prevzela delo vodje Službe za promocijo in odnose z javnostmi, se ponovno vrnila v program, kjer je bila, med drugim, urednica oddaj Nedeljsko popoldne, Posebna ponudba in torkove Dobre ure. Leta 2013 je odšla vodit projekt Evrovizijski filmski teden na Evrovizijo – EBU v Ženevo. Po vrnitvi v Slovenijo je postala pomočnica nekdanje direktorice TV Slovenija Ljerke Bizilj. Zadnje leto je direktorica TV Slovenija in je tudi članica strokovnih teles pri EBU in pomembnih mednarodnih žirij ter svetovalka za medije pri Svetu Evrope.

gumb ogled posnetka webinarja

10:45 - 11:30

PODJETNIŠTVO - Zakaj in kako na lastno karierno pot Pogovor vodi Jadranka Rebernik Pogovor z Primožem Zupanon, direktorjem podjetja Mbills in Jakobom Gajškom, direktorjem Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja. Tema pogovora se bo vrtela na temo kaj prinašajo invacije, kako se povezujeta družboslovje in informatika, ter kakšne so možnost, če se želite podati v podjetniške vode.

gumb ogled posnetka webinarja

 

 

Primož Zupan, direktor Mbills

Kaj nam prinašajo inovacije, kako se povezujeta družboslovje in informatiki.

 
    Jakob Gajšek, direktor Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja Možnosti, ki jih prinaša lastna karierna pot v podjetništvu.  
 12:00 - 12:45 ZANIMIVI POKLICI - Vodnik v zavarovanem območju, Prodajalec/modni svetovalec v trgovini, Spletni urednik

Pogovor vodi Jadranka Rebernik

Pogovorjali se bomo z Borutum Lozejem, Vodnikom v zavarovanem območju, Parka Škocjanske jame, Niko Brahovič, Prodajalko/modno svetovalko trgovine XYZ & Sportina Citypark Ljubljana in Lučko Pavlič, spletno urednico v Sparu. Predstavili bodo svoja poklica, kako so si izbrali to karierno pot in kako vidijo prihodnost svojih poklicev.

gumb ogled posnetka webinarja

   

Borut Lozej, Vodnik v zavarovanem območju, Park Škocjanske jame

 

 

Naravovarstveni nadzornik opravlja tudi delo vodnika v parku. Vodnik je tista oseba, s katero turist pride najprej v kontakt, je tista oseba, ki zna turista usmeriti po pravi poti, mu predlaga oglede turističnih zanimivosti v okolici, skrbi tudi, da turist ne škoduje naravi ali kulturni dediščini, vodnik pomaga tudi pri ostalih delih v parku, ves čas je delo vodnika timsko delo. Najbolj pa uživa pri delu z ljudmi iz celega sveta, ki obiščejo park in Škocjanske jame.

 
   

Nika Brahovič, Prodajalec/modni svetovalec trgovine XYZ & Sportina Citypark Ljubljana

Prodajalec/modni svetovalec deluje v prodajnih timih modnih trgovin Sportine Bled. Je usposobljen za delo z modnimi blagovnimi znamkami in spremlja modne trende. Zna vzpostaviti stik s kupci, jim približati modo ter svetovati pri izboru oblačil in modnih dodatkov. Skupaj s sodelavci poskrbi za nepozabno nakupovalno izkušnjo kupcev.

 
   

Lučka Pavlič, spletna urednica, Spar

Spletna urednica ureja multimedijske vsebine, izdelke in kategorije. Spremlja spletno analitiko, trende in konkurencp ter sodelovanju pri pripravi oglaševalskih aktivnosti.

 

 13:30 - 14:00

ZANIMIVI POKLICI - Zavarovalni zastopnik in Komercialist – specialist za upravljanje blagovnih skupin

Pogovor vodi Jadranka Rebernik

Peter Mihajlovič, Triglav, zavarovalni zastopnik

Pogovor z Petrom Mihajlovičem, Zavarovalnim zastopnikom v Zavarovalnici Triglav in Nives Romih, Vodjo projektov v oddelku Komerciala, Big Bang.
Predstavila bosta svoja poklica, kako sta si izbrala to karierno pot in kako vidita prihodnost svojih poklicev.

gumb ogled posnetka webinarja

 

 

Nives Romih, Vodja projektov v oddelku Komerciala, Big Bang Komercialist – specialist za upravljanje blagovnih skupin, ki analizira trende in smernice razvoja posameznih blagovnih kategorij v prihodnosti, ter analiza lastnih prodajnih podatkov.  
 14:45 - 15:15 »Zaposlovanje in delo tujcev iz tretjih držav v RS«. Webinar je namenjen delodajalcem, ki zaposlujejo tujce. Sladjana Zarić, Info točka za tujce ZRSZ  

 

gumb ogled posnetka webinarja

 16:00 - 16:30 Spremenite podjetja z "uporniškimi" HRM praksami -Disrupt HRM

Tamara Valenčič

Pogovor vodi Jadranka Rebernik

#DisruptHRLjubljana

DisruptHR je globalna spletna platforma, ki združuje vsebinske prispevke ljudi v kratkih, pet minutnih govorih. Je izmenjava informacij in pogledov na “uporniško prihodnost HRja” – z namenom da izobražuje, odstira drugačne poglede in poskuša opolnomočiti vse, ki se kakorkoli ukvarjamo z ljudmi.
DisruptHR je prisoten v 35-ih državah sveta, licenčni dogodki so organizirani v 156 mestih širom po svetu.
10. marca 2020 bo prvi tovrstni dogodek tudi v Ljubljani. Na odru se bo zvrstilo 14 odličnih govorcev https://disrupthr.co/city/ljubljana/

Webinar je namenjen kadrovikom in vsem, ki se ukvarjajo s kadrovskim področjem.

Tamara Valenčič je samostojna svetovalka na področju HRMja ter strateška svetovalka mnogim visokotehnološkim podjetjem. Svoje dolgoletne izkušnje združuje s povezovanjem HRMja in komunikacij.
Je soustanoviteljica ene večjih strokovne skupine »HRM v novem svetu (HRM in the New World)«, v okviru katere organizira redna mesečna srečanja z naprednimi HR strokovnimi vsebinami ter soorganizatorka dogodka DisruptHRLjubljana.

gumb ogled posnetka webinarja

 18:00 - 18:30 Osebna blagovna znamka in kako jo zgradimo

Ana Ivandič, Kreativna direktorica, Innovatif

Pogovor vodi Jadranka Rebernik

Nastanek osebne blagovne znamke je precej podoben ustvarjanju in razvoju blagovne znamke podjetja. O tem se bomo pogovarjali z Ano Ivandič, ki vam bo odstrla kaj osebna blagovna znamka je ter kako jo ustvarimo.

Ana Ivandić je v marketinški stroki aktivna že več kot 25 let. Svojo pot je začela v agenciji Formitas BBDO, kjer se je najprej kalila kot tekstopiska ter kasneje kot kreativna in komunikacijska direktorica. Z ekipo je soustvarila mnoge uspešne blagovne znamke in učinkovite oglaševalske zgodbe, kar so potrjevali tako uspehi na festivalih kot rezultati akcij na trgih. Po 22 letih se je odločila za spremembo in agencijsko življenje zamenjala z izzivi direktorice marketinga v tehnološkem podjetju Edition Digital, kjer se je ukvarjala predvsem z vsebinskim marketingom ter spletnim založništvom. A ker je po duši predvsem kreativka, se je z januarjem 2018 vrnila k vlogi kreativne direktorice ter se pridružila ekipi Innovatifa.

gumb ogled posnetka webinarja

*Jadranka Rebernik, Urednica in novinarka TV Slovenija - Ima izkušnje na različnih medijih, delala je med drugim na Pop TV, Financah in Žurnalu. Največji adrenalin ji prinesejo novi projekti, je poznavalka notranje in mednarodne politike, spremlja trende v gospodarstvu ter - kot trivia - dogajanje  v angleški kraljevski rodbini. Najboljšo, pozitivno energijo ji daje sin, kratkoročni cilj je doktorat iz sociologije in potovanje v New York.

Vse do nedelje 26. januarja do polnoči, boste udeleženci sejma še vedno lahko obiskali in oddali prijavo na prosto delovno mesto ali delili svoj življenjepis na virtualnem razstavnem mestu delodajalcev.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na 01 8100 200 ali sejem@optius.com. Obisk Optius on-line kariernega sejma je brezplačen.