Znanje je vredno zlata

Delodajalci se morajo zavedati, da so zaposleni glavni kapital podjetja in tako pomemben gradnik njegove uspešnosti. Prav zato je pomembno, da vsakodnevno vlagajo v znanje in usposabljanje na delovnem mestu.

Peter Osojnik, direktor centralne nabave v podjetju HOFER, izpostavlja odličen sistem šolanja novozaposlenih – »learning by doing« – in dodaja: »Všeč mi je, da smo mednarodno podjetje, tako da imam vedno vpogled v najboljše prakse v trgovski branži po celem svetu. Dober delodajalec mi mora omogočati karierno in osebno rast, dobro razmerje med prostim časom in delom ter me za moje delo tudi pošteno plačati. Ena izmed dobrih strani, ki jih marsikdo ne pozna, je, da ima HOFER sistem napredovanja po plačnih razredih, kar pomeni, da če dobro opravljaš svoje delo, dejansko skozi čas samodejno napreduješ v vse višji plačni razred.«


Peter Osojnik, direktor centralne nabave

»V podjetju se po mojem mnenju zelo dobro razumemo,« pravi Peter Osojnik: »V službi sicer ostajamo zelo profesionalni, vendar pa se družimo tudi izven delovnega okolja. Tako da so odnosi odlični, pri sodelavcih pa zelo cenim njihovo pozitivno naravnanost. Rekel bi, da HOFER najbolje opisujejo poštenost, učinkovitost, enostavnost in inovativnost.«

Zaposleni so ključni za uspešnost podjetja

»Dober delodajalec mora znati vzpostaviti in tudi ohranjati ravnovesje med stremljenjem k uspešnosti podjetja ter zavedanjem, kako zelo pomembni so za slednjo njegovi zaposleni,« pove Sabina Frim, strokovna sodelavka v oddelku HR, in poudari pomen vlaganja v znanje: »Poleg ostalih bonitet, ki jih zaposlenim nudimo v podjetju HOFER, izvajamo tudi izobraževanja, delavnice in seminarje v sklopu HOFER AKADEMIJE. Izobraževanja so primerna za različna področja – tako za prodajalce kot za sodelavce v upravi in v logističnem centru, kar pomeni, da se jih lahko udeležimo vsi.« Poudarja še, da med sodelavci ne manjka »humorja, kreativnosti in ustvarjalnosti«.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Podjetje HOFER ceni znanje, zato vanj tudi aktivno vlaga: 

  • Izobraževanja in nadaljnja usposabljanja v okviru HOFER AKADEMIJE so standardizirana za celotno podjetje in že od samega začetka poskrbijo za kar najboljši razvoj sposobnosti in nadgrajevanje znanja zaposlenih. Vključujejo programe in seminarje, oblikovane po meri podjetja za posamezno ciljno skupino in se osredotočajo na strokovne, osebnostne in vodstvene kompetence.
  • DUALNI MASTER ŠTUDIJ je namenjen diplomantom in poteka na priznani poslovni šoli ESB Business School v sklopu nemške univerze v Reutlingenu. Poseben študijski program prepleta teoretična znanja in praktične veščine ter tako bodoče regionalne vodje prodaje pri podjetju HOFER pripravi na izzive, s katerimi se bodo srečevali pri delu. 
  • ZAPOSLENIM PRISLUHNE IN NAGRADI DOBRE IDEJE. HOFER redno izvaja ankete med zaposlenimi in na podlagi rezultatov uvaja izboljšave. Uvedli so tudi sistem podajanja predlogov zaposlenih, ki lahko s svojimi zamislimi prispevajo k napredku in rasti podjetja. Ko določen predlog zaposlenega uresničijo, je ta tudi nagrajen.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Če iščete novo priložnost in si želite postati del ekipe, lahko preverite HOFERjeve ugodnosti in prosta delovna mesta na karierni spletni strani kariera.hofer.si.

 

Vir: HOFER trgovina d.d.

Kategorije: Novice za iskalce