Vroči razpisi za zaposlitev in prakso v Evropi

Študentje in mladi diplomanti, če ste se pripravljeni podati v tujino, je trenutno kar nekaj priložnosti za opravljanje študentske prakse, pripravništva ali zaposlitve v Evropi – tudi v ustanovah Evropske unije. Pogumno torej novim izzivom naproti.

Za iskalce zaposlitve, študente ter diplomante se v Evropi odpirajo številne priložnosti za zaposlovanje oziroma opravljanje študijske prakse, pripravništva.

V Evropski uniji je trenutno brez zaposlitve več kot 25 milijonov ljudi, vendar nekateri delodajalci vseeno težko najdejo ustrezno usposobljene ljudi, predvsem v sektorjih informacijske in komunikacijske tehnologije ter zelenega gospodarstva. Vsa prosta delovna mesta v 31 državah članicah so objavljena na tem spletnem mestu, spodaj pa navajamo nekaj primerov izmed teh zanimivih zaposlitvenih priložnosti.

Plačano prakso mladim diplomantom in študentom z različnih področij ponuja Konfederacija UNITEE. Praksa traja pet mesecev, poteka pa v Bruslju. Rok za prijavo je 15. januar, opise posameznih praks pa lahko najdete tukaj.

Mednarodna krizna skupina (ICG) medse vabi tiste, ki jih zanimajo mednarodni odnosi, konfliktne študije, oblikovanje in urejanje publikacij, novic ter imajo zaključen BA-študij. Iščejo praktikanta za opravljanje šestmesečne neplačane prakse. Več o praksi si lahko pogledate tukaj, čas za prijavo pa imate le do 5. januarja.

V Evropski centralni banki iščejo študente doktorskega študija ekonomije saj ponujajo možnost opravljanja trimesečne prakse na oddelku za fiskalno politiko v Frankfurtu. Rok za prijavo je 15. januar, več informaciji o delu pa lahko najdete na tej povezavi.Vir: Dnevnik.si

Kategorije: Novice za iskalce