V okviru Evropskih dni zaposlovanja potekajo številni dogodki Kariernih centrov Univerze v Ljubljani

Kot vsako leto aprila in maja tudi letos po vsej Evropi potekajo različni dogodki in zaposlitveni sejmi, ki nudijo iskalcem zaposlitve in delodajalcem informacije o zaposlitvenih priložnostih v Evropi. V okviru Evropskih dni zaposlovanja v Sloveniji omrežje EURES sodeluje na dogodkih Kariernih centrov Univerze v Ljubljani. Obetajo se številni zanimivi dogodki, na kariernem dnevu “Delo MeNE išče” pa bo sodelovala tudi ekipa portala mojaZaposlitev.si.

V teh dneh sta minila že dva dogodka, posvet “Izzivi v tujini” in “Karierna dneva Fakultete za upravo”, v naslednjih dneh pa sledijo še številne zanimive priložnosti za iskalce zaposlitve, predvsem tiste, ki zaključujejo študij.

Karierni center Ekonomske fakultete v Ljubljani (CERŠ) v sodelovanju s študentskim društvom Management Group tako organizira že 9. karierni dan “Delo MeNE išče”, ki bo potekal 11. aprila 2012. Med 8.00 in 17.30 uro se bo zvrstilo kar 17 predavanj, med udeleženci pa bo tudi ekipa zaposlitvenega portala mojaZaposlitev.si. Na kariernih dnevih “Delo MeNE išče” s predstavitvijo o zaposlitvenih možnostih v Evropi sodeluje tudi omrežje EURES.

Dogodek je namenjen vsem študentom Ekonomske fakultete, ki si že v času študija želijo pridobiti dodatna znanja za uspešnejšo karierno pot, v kolikor pa bodo na posameznih predavanjih še prosta mesta, pa so nanje vabljeni tudi študentje drugih fakultet. Več informacij o kariernem dnevu “Delo MeNE išče” si lahko ogledate na spletnih straneh Ekonomske fakultete.

Zanimiv dogodek se obeta tudi študentom prava; karierni centri UL v sodelovanju z društvi ŠSPF, ELSA in DŠPL vabijo študente Pravne fakultete na “Karierne dneve Pravne fakultete”, ki bodo potekali 12. in 13. aprila 2012. V tem času bodo potekale predstavitve delodajalcev, strokovnih služb in brezplačnih delavnic, svetovalka EURES pa bo predstavila zaposlitvene priložnosti v Evropi. Na predstavitve in delavnice se je potrebno prijaviti preko spletnih prijavnic, zato nikar ne odlašajte, celoten program pa si lahko ogledate na tej povezavi.

Vir: Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje

Kategorije: Novice za iskalce