Usposabljanje na delovnem mestu 2015

Zavod RS za zaposlovanje je 17. 2. 2015 objavil javno povabilo za izvedbo projektov usposabljanja bodočih sodelavcev po vaši meri, v okviru programa »Usposabljanje na delovnem mestu 2015«.

Izkoristite priložnost in s pomočjo programa na konkretnem delovnem mestu usposobite brezposelne za novo delovno priložnost. Povabilo je odprto od 18. 2. 2015 do najdlje 1. 7. 2015 oziroma do porabe sredstev.

Usposabljanje je namenjeno delodajalcem iz vse Slovenije, ki izpolnjujejo pogoje za prijavo. Program poteka brez sklenitve delovnega razmerja in pod vodstvom mentorja, ki ga zagotovi delodajalec. Prijavijo se lahko brezposelne osebe, ki so v evidenci brezposelnih prijavljene najmanj 3 mesece. Usposabljanje za preprosta dela traja 1 mesec, za zahtevnejša dela 2 meseca, za mlajše od 30 let pa lahko traja 3 mesece in se izvaja najdlje do 30. 9. 2015.

Delodajalci bodo tako spoznali nove sodelavce in jih usposobili za delo na določenem delovnem mestu. S pomočjo pridobljenih znanj, veščin, spretnosti in delovnih izkušenj se bodo prijavljenim osebam povečale zaposlitvene možnosti za opravljanje teh ali podobnih del.

Za leto 2015 je na voljo 8 milijonov evrov, od katerih jih 85 % prispeva Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Predvidena je vključitev 4.250  brezposelnih oseb.

Več informacij o javnem povabilu najdete TUKAJ.

Vir: Zavod RS za zaposlovanje


Preberite tudi:

Kategorije: Novice za delodajalce