Tvoja prva zaposlitev EURES

Cilj projekta Tvoja prva zaposlitev EURES, ki je namenjen iskalcem zaposlitve in delodajalcem, je finančno pomagati približno 1.800 mladim pri zaposlitvi v drugi državi članici EU, na Norveškem ali Islandiji.

Vloge za finančno podporo v projetku Tvoja prva zaposlitev EURES lahko mladi iskalci zaposlitve in delodajalci oddate do januarja 2017. Po novem je starostna meja za iskalce zaposlitve dvignjena na 35 let, državam članicam EU pa sta se pridružili še Norveška in Islandija.

Nosilec projekta Tvoja prva zaposlitev EURES (Your first EURES job – YfEj) je švedski zavod za zaposlovanje, kot partner v projektu pa se mu je pridružil Zavod RS za zaposlovanje.

V projektu Tvoja prva zaposlitev EURES lahko sodelujete mladi iskalci zaposlitve v starostiod 18 do 35 let, ki se želite zaposliti v drugi državi EU, na Norveškem ali Islandiji.

Pridobite lahko naslednje finančne podpore, ki vam olajšajo preselitev in začetek zaposlitve v drugi državi: potne stroške za zaposlitveni razgovor, stroške selitve ob zaposlitvi, stroške priznavanja izobrazbe, stroške jezikovnega tečaja, stroške selitve za mlade s posebnimi potrebami.

Finančne podpore uveljavljate na podlagi predložene vloge za posamezno vrsto podpore in ustreznih dokazil. Vloge lahko predložite samo, če se je postopek izbora kandidatov ali zaposlitve že začel. Za pridobitev finančnih podpor morate izpolnjevati glavne pogoje.

EURES Slovenija, ki deluje v okviru Zavoda RS za zaposlovanje, že od leta 2012 sodeluje z različnimi partnerji in tudi kot samostojni nosilec projekta Tvoja prva zaposlitev EURES. V tem času se je v okviru omenjenega projekta v drugi državi članici EU zaposlilo 173 slovenskih državljanov.

Preberite več o tem, kaj vam omogočajo finančne podpore, katere pogoje morate izpolnjevati in kako oddate vlogo v okviru projekta: Tvoja prva zaposlitev EURES.

Vir: Zavod RS za zaposlovanje


Preberite tudi:

Kategorije: Novice za iskalce