Subvencija za samozaposlitev se bo v kratkem zvišala

Glavni razlog za višjo subvencijo je uskladitev z rastjo minimalne plače in rastjo obveznih prispevkov za socialno varnost za samozaposlene. Ne spreglejte tudi, da je oprostitev plačila prispevkov združljiva s subvencijo za samozaposlitev!

Kot je zapisano v obvestilu na spletni strani Zavoda RS bodo v kratkem pričeli s prenovljenimi pripravami za samozaposlitev in kandidati, ki bodo priprave tudi uspešno opravili, bodo pridobili višjo subvencijo. Po novem bo tako subvencija za samozaposlitev znašala 5.000 €, kar je za 500 € več kot do sedaj.

Prenovljene priprave se bodo začele izvajati, kakor hitro bo mogoče, predvidoma v drugi polovici julija oziroma avgusta letos.

V prenovljene priprave na samozaposlitev se boste lahko vključili brezposelni, prijavljeni pri Zavodu najmanj tri mesece neprekinjeno, oziroma iskalci zaposlitve, prijavljeni pri Zavodu, če je vaša zaposlitev ogrožena zaradi odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga ali razloga nesposobnosti. Znotraj prenovljenih priprav se boste morali udeležiti petdnevne delavnice in predstaviti poslovno idejo oz. načrt

Vsi, ki boste uspešno zaključili prenovljene priprave na samozaposlitev in izpolnjevali tudi vse druge pogoje za pridobitev subvencije, boste prejeli 5.000 € subvencije, poslovni subjekt pa boste morali ustanoviti in se v njem samozaposliti v 40-ih dneh po zaključku delavnice za samozaposlitev, najkasneje do 13. 12. 2013.

Prenovljene priprave na samozaposlitev se bodo izvajale predvidoma do sredine letošnjega decembra.

Več o samozaposlovanju >>

Vsi, ki ste priprave uspešno zaključili do 30. 6. 2013

Kandidati, ki ste uspešno zaključili priprave na samozaposlitev do 30. 6. 2013, lahko pridobite subvencijo za samozaposlitev v vrednosti 4.500 EUR. Poslovni subjekt morate ustanoviti in se v njem samozaposliti v 60-ih dneh po zaključku delavnice za samozaposlitev

Oprostitev plačila prispevkov od 1. 7. 2013 združljiv s subvencijo za samozaposlitev

Zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2), ki je začel veljati decembra lani, od 1. 7. 2013 uvaja tudi možnost delne oprostitve plačila prispevkov za nove samozaposlene. Oprostitev plačila prispevkov je združljiva s subvencijo za samozaposlitev.

Več o oprostitvi plačila prispevkov >> Vir: Zavod RS za zaposlovanje

Kategorije: Novice za iskalce