Štipendije za steklarje

Seznam štipendij za deficitarne poklice za šolsko leto 2018/2019 je znan. Letos je Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad med drugimi na seznam uvrstil tudi poklic steklar. Lansko leto so podelili kar 1020 štipendij.

 

Steklarna Rogaška je skupaj s Šolskim centrom Rogaška Slatina preoblikovala izobraževalni program. Prenovljen program stekla omogoča, da bodo imeli mladi po prvem letniku izobraževanja možnost izbire med tremi specializacijami: steklobrusilec, steklopihalec ali upravljalec steklarskih strojev. Glavni namen je, da bi se več mladih odločalo za opravljanje tega deficitarnega poklica. Tisti dijaki, ki bodo vpisali smer upravljalec steklarskih strojev, bodo jeseni vključeni v sistem vajeništva.

Takšen način šolanja nam bo pomagal pridobiti usposobljen kader za delo v naši proizvodnji, ki bo do leta 2022 tudi prešla v pametno tovarno. V Steklarni Hrastnik smo odprli deset mest za dijake, ki jih bo po opravljenem šolanju pri nas čakalo delovno mesto.

je povedal Ivan Papič, direktor za kadre in splošne zadeve v Steklarni Hrastnik.

Prijave na razpis bodo možne od 15. junija do vključno 20. septembra. Zanjo bodo lahko zaprosili dijaki prvih letnikov, ki se izobražujejo za poklice kamnosek, mehatronik operater, izdelovalec kovinskih konstrukcij, inštalater strojnih inštalacij, oblikovalec kovin-orodjar, elektrikar, avtokaroserist, pek, slaščičar, mesar, tapetnik, mizar, zidar, tesar, klepar-krovec, izvajalec suhomontažne gradnje, slikopleskar-črkoslikar, pečar-polagalec keramičnih oblog, gozdar, dimnikar in torej tudi steklar.


Vir: www.dnevnik.si

Kategorije: Novice za iskalce