Ste pred kratkim diplomirali na Univerzi v Ljubljani?

Karierni centri Univerze v Ljubljani vse diplomante, ki so pred kratkim diplomirali na Univerzi v Ljubljani, vabijo, da se vključijo v fokusno skupino Diplomant. Fokusna skupina bo potekala kot ciklus petih srečanj, v okviru katere bodo spremljali diplomante skozi postopek iskanja zaposlitve. Uvodno srečanje fokusne skupine bo 18.9.2012 med od 10. in 12.uro, potrebna pa je predhodna prijava.

In katere pogoje morajo izpolnjevati tisti, ki se želijo vključiti v fokusno skupino? Sodelujejo lahko tako diplomanti naravoslovnih in tehničnih kot tudi diplomanti družboslovnih in humanističnih ved. V program se lahko vključijo tisti diplomanti, ki so diplomirali pred največ 12 meseci, obenem pa zaposlitev iščejo že vsaj tri mesece. Diplomant se mora ob prijavi tudi zavezati, da se bo udeležil vseh petih  srečanj fokusne skupine Diplomant.

Srečanja fokusne skupine diplomantom ponujajo številne ugodnosti, s pomočjo katerih bodo lahko hitreje našli zaposlitev. Na srečanjih fokusnih skupin boste tako lahko izmenjali informacije in izkušnje o različnih pristopih iskanja zaposlitve, diskutirali o različnih oblikah predstavitve delodajalcu, oblikovali načrt za večanje konkurenčnosti in zaposlitveni načrt,  simulirali zaposlitveni razgovor, prejeli pripombe na pripravljen CV in motivacijsko pismo, dobili informacije o pravicah in obveznostih iz Zakona o delovnih razmerjih, poleg tega pa boste spremljani s strani kariernih svetovalcev na individualnih kariernih svetovanjih vsakih 14 dni. Srečanja bodo potekala od septembra 2012 do februarja 2013.

Število mest v fokusni skupini je omejeno, zato se morate za udeležbo predhodno prijaviti. Prijave zbirajo do zapolnitve prostih mest, prijavite pa se lahko na e-poštnem naslovu  kc@uni-lj.si. Prosijo, da ob prijavi obvezno navedete tudi študijski program, na katerem ste diplomirali.

Dodatne informacije lahko dobite na e-poštnem naslovu urska.sazonov@uni-lj.si ali telefonu 01/241 86 84.

Vir: Karierni centri Univerze v Ljubljani