Ste družbeno odgovorno podjetje in bi radi to pokazali tudi drugim?

Evropska poslovna mreža za družbeno odgovornost podjetij in Business in the Community sta objavila razpis za podelitev prve Evropske nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks. Rok prijave je 1. marec 2012, na razpis pa se lahko prijavijo podjetja, ki sodelujejo z najmanj enim neprofitnim partnerjem.

Prva evropska nagrada družbeno odgovornih praks bo izvedena v okviru konzorcija 29 nacionalnih organizacij pod vodstvom CSR Europe in Business in the Community (BITC) s podporo Evropske komisije.

Koordinatorja projekta v Sloveniji sta Mreža za družbeno odgovornost Slovenije in Ekvilib Inštitut, v sodelovanju s partnerskimi organizacijami. Glavni namen nagrade je izpostaviti najboljše evropske večdeležniške projekte s področja družbene odgovornosti podjetij, s tem pa povečati izmenjavo najboljših praks.

Nagrado sestavljata dve kategoriji:

  • kategorija za partnerstva z majhnimi in srednjevelikimi podjetji  (zaposlujejo manj kot 250 oseb in imajo letni promet, ki ne presega 50 milijonov EUR in / ali letno bilančno vsoto, ki ne presega 43 milijonov EUR) ter
  • kategorija za partnerstva z velikimi podjetji (vsa podjetja, ki so večja od malih in srednjevelikih podjetij).

Zmagovalec Evropske nagrade za družbeno odgovornost v Sloveniji bo v posamezni kategoriji znan na slovesnosti v aprilu 2013. Hkrati bo postal prejemnik evropske nagrade, ki pa bo podeljena v Bruslju junija 2013.

Prijave sprejemajo do 1.3.2013 po e-pošti na naslov eunagrada@mdos.si  v Word dokumentu, poleg tega pa se originalno podpisano in žigosano izjavo vodstva pošlje po pošti na naslov Ekvilib Inštitut – Mreža za družbeno odgovornost Slovenije, Medvedova 28, 1000 Ljubljana najkasneje do 1.3.2013.

Več o razpisu si lahko preberete na spletni strani Mreže za družbeno odgovornost Slovenije.

Vir: Dnevnik.si

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.