Ste družbeno odgovorni?

Če se lahko pohvalite, da ste družbeno odgovorno podjetje, zavod oziroma posameznik, ste tudi letos vabljeni, da predstavite svoj primer dobre prakse in tako še okrepite svoj ugled v javnosti. IRDO (Inštitut za razvoj družbene odgovornosti) in PRSS (Slovensko društvo za odnose z javnostmi) pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS dr. Danila Türka ponovno objavljata razpis za podelitev Slovenske nagrade za družbeno odgovornost – HORUS.

Z razpisom Slovenske nagrade za družbeno odgovornost - HORUS želijo organizatorji v sodelovanju s podpornimi partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti. Le-ta pomeni mnogo več od dobrodelnosti, je predvsem poštenost brez zlorabe preko meja, ki jih zahteva zakonodaja.

Nagrada je predvsem namenjena podjetjem in zavodom, ki se zavedajo družbene odgovornosti in jo vključujejo v svoje poslovanje: v odnosu do okolja, do svojih zaposlenih in drugih deležnikov podjetja ter pri razvoju izdelkov in storitev. Še posebej pomembno pa je, da družbeno odgovornost organizacije vključujejo v strateško vodenje ter v svoje poslovanje, in to tudi v času krize, kar se obrestuje na dogi rok.

Vsako leto se za sodelovanje na natečaju odloča vse več podjetij, zavodov, posameznikov, ki jim izpolnjevanje vprašalnika pomaga ustvarjati njihovo lastno strategijo družbene odgovornosti. Boste letos med njimi tudi vi? Vse pomembne informacije o prijavi in poteku razpisa so na voljo na spletni strani nagrade HORUS, rok za oddajo vlog za HORUS 2012 pa je 23. oktober 2012.

Vir: Horus.si