Ste dipl. medicinska sestra oz. dipl. zdravstvenik, ki si želi več?

Iščete izziv?... Ste odprti spoznati nekaj novega? Bi delali drugje, izven Slovenije, na primer v Švici, pa ne veste odgovorov na vprašanja: kam in kako?

Odgovor je: Švica in z Agencijo stählipersonal.

Švica je razdeljena na italjansko, francosko in nemško govoreči del. In prav v zadnjem območju deluje Agencija stählipersonal - v Kantonu Zürich. V samem mestu Zürich živi 400.000 ljudi in zdravstveno osebje je tukaj zelo iskano in dobrodošlo. Gre za mesto kjer živijo ljudje številnih narodov in kultur, kraj kjer se ne boste dolgo počutili kot tujec, temveč takoj kot eden izmed mnogih. Gre za odprto mesto, kjer so nov dom našli tudi številni drugi ljudje. Švica je atraktivni izbor, ko pade odločitev za nov začetek v tuji državi. Znana je po dobrih plačah, dobrem zdravstvenem sistemu, možnostih dodatnega izobraževanja in po cenjenih medčloveških odnosih – ne glede na to, iz katere države prihajate. Vsem so ponujene iste možnosti.


Gospa Iris Stähli-Dečko, lastnica Agencije stählipersonal, je svoje izkušnje v Švici nabirala najprej kot medicinska sestra, kasneje pa tudi kot dolgoletna vodja in menedžerka v različnih ustanovah. Torej osebno pozna delovne pogoje, okoliščine in zahteve, kamor posreduje ljudi. Zaradi slovenskih korenin obvlada tudi slovenski jezik in z zadovoljstvom pomaga prav ljudem, ki si želijo kvalitetnejšega življenja in večje socialne varnosti. Ob vsej profesionalnosti ni izgubila osebnega pristopa in individualno podpira vsakogar, ki si z vso odločnostjo želi delati v Švici. Poleg sobe, ki vam jo na začetku nudi, poskrbi za takojšni delovni vizum. Pelje vas skozi urejanje vseh administrativnih zadev v Švici in pomaga pri iskanju stalne nastanitve. Tudi po nastopu dela vas bo spremljala z nasveti in odgovori na vsa možna dodatna vprašanja.

Da bi skozi osebni pogovor lahko postavili morebitna vprašanja v zvezi z življenjem v Švici, različnimi postopki in z delom samim, nudi Agencija stählipersonal enkrat mesečno možnost osebnega razgovora z gospo Iris Stähli v Celju. Seveda je vse brezplačno.
Ste zainteresirani in imate ustrezno izobrazo (diplomo), slovensko državljanstvo in ste motivirani? Potem Agencija stählipersonal z veseljem pričakuje vašo prijavo za razgovor na spletni strani: www.staehlipersonal.ch/si/home ali preko e-pošte: info@staehlipersonal.ch oz. telefonske številke: 0041 55 610 12 12.

Vas je do sedaj prebrano navdušilo in bi šli takoj delati v Švico ampak vas skrbi vaša nemščina?


»Jezik ni ovira, nemščino se da naučiti«, bi rekla Nataša Vižintin iz šole za nemščino grem.Art v Domžalah. Švicarka je izbrala obratno pot. Rojena v Zürichu je po zaključeni šoli Švico zapustila in šla v Slovenijo, kjer živi že 20 let. Dober glas seže v deveto vas in tako je tudi gospa Stähli slišala za Švicarko, ki uspešno poučuje nemščino. Predvsem ji je bilo zanimivo, da poleg skupinskih tečajev nudi tudi poučevanje preko Skypa. Tako je poučevanje možno na vse konce Slovenije in se lepo nadaljuje tudi, ko se preselite v Švico. Termini so izredno fleksibilni. Z individualnim tečajem lahko začnete kadarkoli v letu, se pravi takrat, ko ga rabite in hitrost določite sami. Nataša Vižintin se rada opisuje kot osebni trener, tako, da ni pomembno kako obsežno je vaše znanje nemščine: v sodelovanju z njo, boste fit za Švico! Preberite si mnenja drugih učencev tukaj: www.facebook.com/grem.Art/reviews in obiščite spletno stran: www.grem-art.com. Če potrebujete pomoč pri nemščini, kontaktirajte gospo Vižintin na e-pošto: info.grem.art@gmail.com ali po telefonu: 031 /511-166.

»Znova začeti v tuji državi je velik korak ampak ni nemogoč. Ko vaša odločitev pade, smo tukaj za vas in vas z veseljem pričakujemo.«

Iris Stähli in Nataša Vižintin

Vir slik in besedila: www.staehlipersonal.ch/si/home

Kategorije: Novice za iskalce