Si želite, da služba (po)išče vas?

Vse več delodajalcev pri iskanju novih sodelavcev uporablja tudi Bazo življenjepisov (Bazo CV-jev), ki jo omogočajo le naprednejši zaposlitveni portali.

Ste vedeli, da vas delodajalci lahko (po)iščejo tudi sami?

Sliši se prelepo, da bi bilo res, pa vendar je tudi to možno.

Baza CV izjava Melita 1

Vse več delodajalcev danes pri iskanju novih sodelavcev uporablja tudi Bazo življenjepisov (oz. Bazo CV-jev), ki jo omogočajo le naprednejši zaposlitveni portali.

Trije razlogi zakaj se delodajalci odločijo za tovrsten način iskanja:

  1. Ne želijo izgubljati časa z objavo zaposlitvenega oglasa, pregledovanjem ustreznih prijav in opravljanjem dolgih razgovorov s kandidati.
  2. Ker z objavo zaposlitvenega oglasa niso našli ali nagovorili ustreznih kandidatov.
  3. Vedo, da so v Bazo CV-jev vpisani tudi pasivni iskalci zaposlitve (torej tisti, ki nove službe ne iščejo, so pa odprti za nove karierne priložnosti).

Kako vas delodajalec najde?

Ko delodajalec v namenskem iskalniku najde vaš življenjepis in vas prepozna kot potencialnega kandidata, bo po vsej verjetnosti uporabil kontaktne podatke, ki ste jih navedli v svojem življenjepisu, in z vami stopil v stik.
Če ste se odločili, da želite v Bazi CV-jev ostati anonimni, bo za kontakt z vami uporabil namenski obrazec. Če se vam delodajalec ne bo zdel dovolj zanimiv, vam na njegovo sporočilo ni treba odgovoriti in se vam razkriti.
Če pa bo njegovo sporočilo v vas vzbudilo zanimanje, se bo s tem morda pojavila vaša nova zaposlitvena oz. karierna priložnost.

Torej, ne izgubljajte časa in si dovolite, da vaš življenjepis dela za vas.

banner newsletter 1080 px

Kako se vpisati v Bazo CV-jev?

V kolikor še niste registrirani na portalu Optius.com, najprej opravite brezplačno registracijo. Nato znotraj svojega uporabniškega računa vnesite življenjepis. Ko imate življenjepis vnesen v sistem, ga lahko z enim klikom dodate v Bazo CV-jev.

To pa še ni vse: Optius.com vas bo vedno pravočasno spomnil, da vaš življenjepis posodobite oz. nadgradite, v kolikor ste pridobili nova znanja, izkušnje, diplomo, certifikate oz. potrdila o izobraževanjih.

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.