S pomočjo subvencije do mladega kadra

Program Spodbude za trajno zaposlovanje mladih, ki omogoča subvencije za zaposlitev mladih za nedoločen čas, prinaša korist tako delodajalcem kot iskalcem zaposlitve.

Služba za nedoločen čas še vedno pomeni občutek varnosti, saj prinaša večjo finančno gotovost in mladim omogoča osamosvojitev. Tudi podjetja se zavedajo prednosti dolgoročnejšega sodelovanja z novozaposlenimi.

S pomočjo omenjenega programa lahko delodajalci pridobite subvencijo 5.000 evrov, če za nedoločen čas zaposlite brezposelne, mlajše od 30 let, ki so najmanj 3 mesece prijavljeni pri Zavodu RS za zaposlovanje.

»Subvencija je vsekakor v pomoč nam, delodajalcem, da lažje pridobimo nov kader,« je prepričan Leopold Volčjak, ki vodi mizarsko obrt. Pravi, da se s podpisom pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas okrepi medosebni odnos, povečata se zaupanje in medsebojna pripadnost. »Ko sem izvedel za program, smo le še uredili formalnosti in sedaj je David pri nas že peti mesec.« Z njim je več kot zadovoljen.

Ekipo so želeli razširiti tudi v podjetju Optiweb. Zato so organizirali zaposlitvene razgovore, udeležil se ga je tudi Sebastjan. »Izkoristil sem priložnost in na razgovoru delodajalcu omenil, da lahko zame pridobi subvencijo. Prepričan sem namreč, da ta zagotavlja dobrodošlo spodbudo za zaposlitev nove osebe.« Direktor podjetja se z njim strinja, hkrati pa pojasni, da finančna spodbuda ni edini kriterij za njegovo zaposlitev, je pa zagotovo olajšala odločitev o tej nameri.

Delodajalci iz vse Slovenije še vedno lahko oddate ponudbo na javno povabilo Spodbude za trajno zaposlovanje mladih. Več informacij o istoimenskem programu, ki se sofinancira iz Evropskega socialnega sklada, je na voljo na spletni strani www.ess.gov.si oziroma na mobilni strani m.ess.gov.si.

Vir: Zavod RS za zaposlovanje

Kategorije: Novice za iskalce