Razvoj podjetja in zaposlenega sta neločljivo povezana

Da je podjetje v koraku s časom in predvsem s konkurenco, se mora zavedati pomembnosti vlaganja v svoje zaposlene in jim omogočati nadgrajevanje znanja. Seveda pa mora biti zavzet tudi vsak posameznik v podjetju in videti v novih znanjih veliko prednost in ne le še ene odgovornosti več!


Podjetja se zavedajo (res je tudi, da nekatera bolj, druga manj), da le motivirani zaposleni lahko stalno nadgrajujejo in izboljšujejo naj si bo procese dela, produkte ali storitve podjetja. Za to pa morajo biti tudi sami pripravljeni na konstantno dopolnjevanje znanja. Torej kot smo že omenili v naslovu - ne gre eno brez drugega, skupaj pa so lahko zgodba o uspehu.

In vsak posameznik je pomemben in lahko pripomore k še boljšim rezultatom, zato mora podjetje vsem omogočati razvoj in prisluhniti idejam. Časi, ko je le vodja oddelka odločal, brez vprašanj in ugovorov, so mimo. Vsaj v podjetjih, kjer želijo v naslednjih letih obstati na trgu.

Pri zaposlenih pa je pomembno, da si res natančno začrtajo svojo karierno pot in jasno povejo svoje cilje. Ker dejstvo je, da ni ravno vsakemu v interesu postati vodstveni člen, nekaterim več pomeni, da lahko opravlja svoj poklic, za katerega se je izučil, ga zna dobro opravljati in se najraje na tem izpopolnjuje. In ko delodajalec pozna želje, tudi lažje izoblikuje ekipo, porazdeli funkcije posameznika in jim omogoča razvoj na področju, ki jih veseli.

Kot je za dnevnik.si dejal Dag Kralj, član uprave Bisola, naj bo deljenje znanja in izkušenj del korporativne kulture, podjetje pa naj zaposlenim omogoča predvsem motivirajoče in stimulativno okolje ter zanimivo delo.

Vir: dnevnik.si


Preberite tudi:

Kategorije: Novice za delodajalce