Razpis za mlade likovnike

S strani Ministrstva za kulturo je bil objavljen nov razpis za povečanje zaposlitvenih možnosti mladih s področja likovne umetnosti.

Nova priložnost za mlade likovnike ima razpoložljivih sredstev v višini dobrih 268.000, od tega 81.000 evrov za proračunsko leto 2013, 152.760 evrov za proračunsko leto 2014 ter 34.500 evrov za leto 2015. Javni razpis delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Predmet javnega razpisa je financiranje projektov, ki bodo povečali zaposlitvene možnosti
mladih likovnih umetnikov prek vzpostavitve aktivne mreže galerij in drugih izvajalcev s področja
sodobne likovne umetnosti na celotnem območju Republike Slovenije, skladno z Operativnim
programom, razvojno prioriteto in prednostno usmeritvijo.

Namen javnega razpisa je vključevanju mladih likovnih umetnikov in kritikov v razstavne
programe s pomočjo podporne mreže galerij na območju celotne države z namenom:

  • zaposlovanja mladih umetnikov, kritikov in publicistov na področju likovne umetnosti, ki se profesionalno ukvarjajo s slikarstvom, kiparstvom, grafiko, ilustracijo, fotografijo, videom ali ustvarjajo v drugih raznolikih sodobnih ustvarjalnih in raziskovalnih likovnih praksah; ter umetnostnih zgodovinarjev, ki proučujejo in predstavljajo sodobno likovno umetnost javnosti; 
  • usposabljanja in izobraževanja mladih za produkcijo, promocijo in trženje sodobne likovne umetnosti, s poudarkom na kulturnem managementu;
  • omogočanja pridobivanja delovnih izkušenj mladih na likovnem področju; 
  • omogočanja pridobivanja referenc mladim ustvarjalcem na področju likovne umetnosti v Sloveniji s ciljem integracije ranljivih skupin mladih likovnih ustvarjalcev na trg delovne sile, spodbujanja zaposlitvenih možnosti na področju kulture in kreativnega sektorja ter oblikovanja in vzgoje ciljnega likovnega občinstva potencialnih zbirateljev in mecenov.

Na razpis se lahko prijavijo pravne osebe, registrirane za opravljanje kulturno-umetniških dejavnosti ter posredovanje kulturnih dobrin, vlogo pa lahko oddate najkasneje do 5. novembra.

Več o razpisu si lahko preberete na spletni strani Ministrstva za kulturo.

Vir: Ministrstvo za kulturo


Preberite tudi:

Kategorije: Novice za iskalce