Priložnost, da mladi pridobite nekaj novih izkušenj

Med 28. in 31. oktobrom bo v 20 slovenskih krajih potekal mednarodni projekt »72 ur brez kompromisa«. Gre za projekt prostovoljnega dela za mlade posameznike stare med 14 in 30 leti, v katerem naj bi v sklopu skupine domačega kraja v treh dneh uresničili projekt oz. nalogo, ki jim bo zadana in temelji na dobrodelnosti v domačem kraju skupine.

Mladi bodo delali po načelu mladi iz kraja za kraj in spreminjali stvari tam, kjer živijo. Poseben čar akcije pa je, da se vsi projekti začnejo in končajo hkrati. Tako bo letos med 28. in 31. oktobrom 500 mladih junakov v 20 krajih po Sloveniji delalo dobra dela. Se jim boste pridružili tudi vi?

Temeljna delovna enota v akciji 72 ur je skupina, brez katere projekt ni izvedljiv. Če torej želite sodelovati, morate imeti skupino, ki mora biti sestavljena iz mladih posameznikov starih od 14 do 30 let, v njih pa je lahko od 5 do 24 ljudi. Prijavljena skupina do dneva začetka akcije ne bo vedela, kakšna bo njena naloga, le to, da se bo odvijala v kraju kjer živijo, vse skupine pa bodo nalogo začele in končale istočasno, kar daje akciji tudi poseben čar.  V 72 urah, se bodo člani projekta učili za svoje življenje, gradili timski duh, razvijali organizacijske sposobnosti in sposobnosti prepričati druge o svojih idejah. Poseben čar daje akciji tudi dejstvo, da se mladi podajo v neznano, s projektom pa tudi dejavno odgovorijo na potrebe v svojem kraju, obujajo prijateljstva, opozarjajo na solidarnost, prinašajo veselje.

Prijavite se lahko preko prijavnice, ki jo najdete na spletni strani http://www.72ur.si/skupina/register , najkasneje do 7. oktobra 2012, vse informacije pa lahko dobite tudi na telefonski številki 040/503-699 (Franci – vodja projekta).

 Vir: http://www.72ur.si/skupine

Kategorije: Novice za iskalce