Prihaja val zaposlovanja

V obdobju med januarjem in marcem 2017 bodo delodajalci zaposlovali v večjem številu.

Raziskava kadrovske agencije Manpower je pokazala, da bodo posamezna podjetja okrepila zaposlovanje, po zadnjih napovedih naj bi zaposlovalo kar 662 podjetij.

V Sloveniji pričakujemo kar 17 odstotno rast zaposlovanja in se tako zapisujemo med države, ki beležijo najvišjo neto napoved zaposlovanja. Trg dela bo tako najmočnejši vse od leta 2011.

Največ bodo iskali v proizvodnji in v gradbeništvu

Potrebe po novih delavcih bodo delodajalci potrebovali v največjem številu v proizvodnji in gradbeništvu. To je kar 24 odstotkov višje zaposlovanje v neto napovedi. Sledijo področja dela javna uprava, socialne storitve, trgovine na debelo in drobno, finančna in poslovna področja ter področja zavarovalništva, nepremičnin in transporta.

Ustrezni kadri

Optimizem zaposlovanja je občuten za leto 2017, največja skrb delodajalcev je le-ta, da ne bi pridobili za razpisana delovna mesta ustreznega kadra, saj določeni delodajalci pričakujejo ustrezna znanja in izkušnje.

Tudi drugod po svetu države napovedujejo rast zaposlovanja za prvo četrtletje v letu 2017. To so države Tajvan, Indija, Japonska in Madžarska. Najmanj bodo zaposlovali delodajalci v Braziliji, v Švici in Italiji.

Vir: Portal delo.si

Kategorije: Novice za iskalce