Ponovno so odprte prijave za vključitev v projekt Simbioz@

Izjemno uspešen projekt Simbioz@, prvi vseslovenski prostovoljski projekt za dvig računalniške pismenosti starejših, je lani uspešno poskrbel za številne samozavestne uporabnike računalnika. Svoja vrata bo ponovno odprl v oktobru, že sedaj pa so odprte prijave za sodelovanje. Si želite postati del uspešnega projekta in obogatiti svoj življenjepis?

Letos bodo delavnice potekale od 15. do 19. oktobra po knjižnicah in šolah po vsej Sloveniji. Projekt bo nastal v sodelovanju s prostovoljci, ki bodo s svojim računalniškim znanjem obogatili starejše ter tako doprinesli k uresničevanju temeljnih ciljev projekta Simbioz@.

Če se želite v projekt vključiti kot prostovoljec, potrebujete le nekaj dobre volje, časa in osnovna računalniška znanja. Kot prostovoljec lahko sodeluje vsak povprečen uporabnik interneta, ki hkrati obvlada osnovna računalniška znanja (miška, tipkovnica, pisanje besedila). Za pomoč starejšim pri učenju e-veščin tako ne potrebujete nobenih posebnih znanj, le kanček potrpežljivosti in dobre volje.

In kako poteka prijava? Prijave prostovoljcev zbirajo izključno preko spletne strani www.simbioza.eu, kjer se lahko prijavite za sodelovanje na enem ali več modulih. Prijavi se lahko tudi skupina (do 5 oseb), ob prijavi pa je potrebno navesti tudi termin in lokacijo, kjer bi kot prostovoljec/ka želeli sodelovati.

 

Vir: Simbioz@

Kategorije: Novice za iskalce