Pomoč pri iskanju zaposlitve v EU

Če ste stari 18 – 30 let in vaši zaposlitveni cilji niso omejeni le na Slovenijo, temveč bi vas zanimalo tudi delo v državah EU, lahko izkoristite ugodnosti, ki vam jih ponuja program »Prva zaposlitev EURES«.

Program Prva zaposlitev EURES naj bi v letih 2012 in 2013 pomagal 5000 mladim poiskati prvo zaposlitev v drugi državi članici EU. Zavodi za zaposlovanje držav članic EU, ki so nosilci tega programa, v okviru le tega zagotavljajo mladim iskalcem zaposlitve ustrezne informacije, pomoč pri iskanju zaposlitve ter finančno podporo za kritje potnih stroškov, povezanih z razgovorom v tujini, in/ali stroškov selitve v tujino ob pričetku dela.

Iskalci zaposlitve iz Slovenije, ki najdejo prvo zaposlitev v tujini, lahko torej zaprosijo za finančno podporo, a le če izpolnjujejo naslednje glavne pogoje:

  • državljanstvo EU,
  • starost med 18 in 30 let,
  • gre za prvo zaposlitev v tujini oziroma v drugi državi članici EU,
  • iskalec zaposlitve mora spremeniti državo prebivanja.

 
V program Prva zaposlitev EURES se lahko prijavite na Zavodu RS za zaposlovanje, več informacij o tem kolikšna je ta finančna podporo ipd., pa dobite na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje  http://www.ess.gov.si/eures/slovenski_eures/prva_zaposlitev_eures, kjer najdete tudi povezavo do zloženke in pripročnika o programu.

Vir: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=993&langId=sl

Kategorije: Novice za iskalce