Poklici samo za moške ne obstajajo

Dan za punce se je letos odvil v znamenju rušenja stereotipov o poklicih, ki naj bi bili namenjeni zgolj moškim.

Dekleta so namreč na dogodku povedale navdihujoče zgodbe o tem, kako uspešno stopajo na karierno pot v poklicih, ki naj bi bili "moški" poklici.

Vedno več predstavnic ženskega spola se namreč uspešno loteva poklicev, kot so računalniški programer, elektrotehnik, strojni mehatronik in drugi. Je pa še vedno večje število moških, ki se odločijo za tovrstne poklice.

Na dogodku Dan za punce je bilo predstavljenih mnogo zanimivih dejstev, ena izmed njih zagotovo ta, da so ženske izumile veliko tehničnih pridobitev, kot so rešilni čoln, požarne stopnice, pomivalni stroj, avtomobilski sesalec in centralno ogrevanje. Ali ste to sploh vedeli?

Sodelujoči na dogodku so povzeli pomembna dejstva glede zaposlovanja žensk na delovnih mestih, kjer so v večini zaposleni moški. Ni slabo, če je ženska prisotna v moškem kolektivu, prav nasprotno, super je, da se moški in ženske dopolnjujejo, saj imata oba spola drugačna razmišljanja in pristope, kar lahko vodi do inovativnih rešitev pri delu. 

Najbolj pomembno je, da se posameznik loti poklica s srcem, pa čeprav naj bi bil stereotipno to moški poklic. Ženske se namreč lahko, četudi v manjšini, poistovetijo z naravoslovnimi in tehničnimi poklici, če je le prisotna močna volja in vztrajnost.

Več navdihujočih zgodb udeležencev z dogodka Dan za punce si lahko preberete v članku na povezavi tukaj.

Vir: http://www.24ur.com/novice/slovenija

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.