Poklici prihodnosti - Kako preživeti na trgu?

Pridružite se nam na okrogli mizi, kjer bomo govorili o Poklicih prihodnosti. Kako preživeti na trgu? Trenutno tempo življenja nam ne pusti niti malo zadihati in ves čas moramo biti v pripravljenosti za novosti. Pametne naprave nam že skoraj krojijo življenje in te so vse bolj prisotne tudi na trgu dela, zaradi katerih nastajajo nova delovna mesta.

Moja zaposlitev, Cene Štupar – CILJ in Minicity vas vabimo, da se jim pridružite na DPlacovem dogodku meseca »Poklici prihodnosti – Kako preživeti na trgu?«, ki bo potekal v petek,  23.6.2017 ob 10:00 uri v Minicityu.

Možgani nikoli ne počivajo. Živimo v informacijski dobi, kjer se naše navade in ustaljeni rituali spreminjajo zelo pogosto, zato sta prilagodljivost in učenje ključnega pomena. Informacijska doba je bistveno vplivala na trg dela in se je prelevila v dobo konceptov. Spreminja se trg, posledično se moramo tudi ljudje temu prilagoditi. In prav prilagodljivost je ena bolj zaželenih kompetenc pri delodajalcih, ki nas dela bolj zaposljive in konkurenčne. Zato ne gre zanemariti vseživljenjskega učenja, kajti kariera se danes prične z rojstvom in se ne konča, ko nastopimo zasluženo upokojitev.

Spremembe pa na nas ne prežijo samo na delovnem mestu, temveč zaznamujejo naš vsakdan. Pametni telefoni, avtomatizirano parkiranje, pametne televizije in vsa ostala sodobna tehnika od nas zahteva konstantno učenje in sprejemanje novosti.

Rdeča nit dogodka se bo pletla okrog vseživljenjskega učenja, poklicev prihodnosti in predvsem kako ostati zaposljiv v prostoru in času, ko se poslovni modeli, okolje in družba tako drastično spreminjata. 

Po nekaterih napovedih pa v prihodnosti ne bomo zamenjali samo delovnih mest, temveč celo poklicev, zato vabimo na dogodek tudi vaše otroke, da se prepustijo rokam animatorjev in preizkusijo različne poklice.

Sogovorniki aktivnega pogovora
  • Mag. Bojan Hajdinjak, direktor Javnega zavoda Cene Štupar – CILJ, največja izobraževalna  institucija za izobraževanje odraslih v Sloveniji, kjer se letno izobražuje več kot 9.000 odraslih,
  • Saša Boštjančič, direktorica zaposlitvenega portala mojazaposlitev.si - portal mesečno povezuje preko 400.000 iskalcev zaposlitve z mrežo preko 12.000 podjetij tako iz Slovenije in tujine,
  • Engelbert Zupanc, direktor ItehLab d.o.o. – navdušenci nad 3D tiskom, ki stopajo v korak z modernimi tehnologijami in poklici prihodnosti,
  • Miha Culiberg, ustanovitelj in direktor Minicity igralnega mesta, ki najmlajšim omogoča, da se preizkusijo v različnih poklicih,
  • Aleksandra Igličar – Čepon, vodja kariernega središča na Zavodu RS za zaposlovanje v Ljubljani,
  • Igor Pauletič, direktor FrodX d.o.o., pobudnik prevoda knjige Četrta industrijska revolucija,
  • Maruša Goršak, karierna svetovalka KADIS kadrovsko izobraževalni inženiring d.o.o.,
  • Mag. Lucija Sajevec, direktorica AMZS d.d.  – S 25 poslovnimi enotami in celotno paleto storitev za vaše vozilo je AMZS Pravi prijatelj, ki skrbi za vašo varno mobilnost.

Pogovor bo vodila Mateja Feltrin Novljan.

LOKACIJA

Minicity Ljubljana se nahaja v BTC City, v Hali A. Parkirna mesta so vam brezplačno na voljo v neposredni bližini. Za lažji dostop preverite lokacijo.

Vabimo vas, da že danes potrdite svoj prihod s klikom na spodnji gumb PRIJAVA.

Pohitite s prijavo, saj je število mest omejeno (70 udeležencev). Dogodek je v okviru Tedna vseživljenjskega učenja BREZPLAČEN.

Pridružite se nam, veseli bomo vaše družbe in aktivnega sodelovanja.

S spoštovanjem,

Saša Boštjančič, Bojan Hajdinjak in Miha Culiberg

 PARTNERJI DOGODKA:      

DPlac – Stičišče podjetniških idej z družbenim učinkom je podporno podjetniško okolje za posameznike ali ekipe s podjetniško idejo, ki ima družbeni učinek.Portal mojazaposlitev.si mesečno povezuje preko 400.000 iskalcev zaposlitve z mrežo preko 12.000 podjetij tako iz Slovenije in tujine.

Cene Štupar, Center za izobraževanje Ljubljana, največje izobraževalne institucije za izobraževanje odraslih v Sloveniji.

Minicity je tematski program učenja, namenjen otrokom do 12. leta starosti, v katerem se otroci preizkušajo v več kot 60 poklicih. Skozi didaktične igre spoznavajo kompetence in osvajajo znanja, ki jih potrebujejo za opravljanje določenega poklica.

Kategorije: Novice za delodajalce