Naj bo vaš življenjepis na spletu dobro viden

Vaš spletni življenjepis naj ne bo samo lepo grafično oblikovan, ampak naj bo tudi ustrezno poimenovan, da bo izstopal pri delodajalcu.

Četudi je vaš življenjepis lepo in kreativno oblikovan, je vedno potrebno pomisliti, kako se bo vaš življenjepis prikazal na spletu. Kadroviki namreč poleg tega, da objavijo zaposlitveni oglas in pregledujejo spletne prijave, redno pregledujejo življenjepise vbazah življenjepisov na različnih spletnih mestih.

S pravimi ključnimi besedami lahko vaš življenjepis izpostavite med množico, če ne že poplavo življenjepisov. Podajamo vam nekaj nasvetov, kako uspešno poimenovati vaš življenjepis.

V naslovu izpostavite daljši izraz, ne samo eno besedo

Če imate največ delovnih izkušenj kot »natakar«, je bolje, da življenjepis ne poimenujete tako, saj je le-ta izraz preveč suhoparen in tehničen, zato je morda bolje navesti naslov življenjepisa »pomočnik pri prodaji pijač«.

Razmišljajte kot spletni iskalnik

V samem življenjepisu pod na primer med izkušnjami z določenimi računalniškimi programi ne navajajte samo stavek, da poznate celoten paket programov Microsoft Office, ampak jih naštejte. Recimo Word, Excell, PowerPoint itd.

Postavite se v kožo kadrovika

Na spletu dobro raziščite zaposlitvene oglase, ki bi vam bili zanimivi in preučite kakšne ključne besede so v samem oglasu uporabljene. Tako se seznanite z jezikom, ki ga uporablja kadrovik ali delodajalec, ki objavi zaposlitveni oglas. Po istih ključnih besedah bo namreč kadrovik tudi pregledoval spletne življenjepise.

Pri opisu znanj in spretnosti bodite natančni

Pri navajanju znanj in spretnosti je priporočljivo, da vnesete karseda najbolj različne besede. Pri opisovanju ne bodite skromni, ampak napišite več vsebine.

V praksi lahko uporabite tudi portal Eures, kamor naložite svoj življenjepis in si tako povečate možnost za še večjo opaznost od delodajalcev iz cele Evrope, ki so na portalu registrirali.

Vir: https://ec.europa.eu

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.