Na voljo nove priložnosti za pripravništvo in zaposlitev

Jesenski dnevi prinašajo številne nove priložnosti; med drugim so na voljo nova pripravništva in nove priložnosti za zaposlitev. Te dni se tako lahko odpravite na pripravništvo v Berlin, se vključite v projekt Mladi profesionalci v delegacijah ali se prijavite za delovno mesto v Združenih narodih.

Če si želite postati pripravnik v Berlinu, je za vas prava priložnost poziv Inštituta za kulturno  diplomacijo. Ta namreč  ponuja pripravništva za posameznike, ki bi radi pridobili praktične izkušnje pri delu v nevladnih organizacijah na področju diplomacije. Inštitut vabi k sodelovanju pripravnike, ki prihajajo iz področja mednarodnih odnosov, umetnosti, marketinga in odnosov z javnostmi, komunikacij, novinarstva, administracije ali organizacije dogodkov. Več informacij o programu je na voljo na tej spletni povezavi.

Nov program pripravništva ponujata tudi Evropska služba za zunanje delovanje (EEAS) in Evropska komisija. Program z naslovom Mladi profesionalci v delegacijah (JPD) ponuja mladim s končano univerzitetno izobrazbo iz vseh držav članic EU priložnost, da se seznanijo z delom delegacij EU in njihovo vlogo pri izvajanju politik zunanjih odnosov EU, med drugim tudi skupne zunanje in varnostne politike. Previden začetek dela je februar oziroma marec 2013. Izbranim kandidatom bo ponujena pogodba za pripravništvo za določen termin za 9 mesecev z možnostjo podaljšanja za dodatnih 9 mesecev. Prijava je možna preko obrazca, ki ga lahko najdete na tej spletni povezavi. Rok za prijavo je 19. september 2012.

Nova delovna mesta pa razpisujejo tudi Združeni narodi. Na voljo so delovna mesta s področja političnih zadev, socialnih zadev in delovno mesto radijskega producenta. Prijave so odprte do 12. septembra, podrobnejše informacije o posameznem delovnem mestu pa so na voljo na zgornjih povezavah.

Viri: Eurodesk, CNVOS in FDV.