Na sejmu Informativa 2012 o izobraževanju, štipendiranju in zaposlovanju

Vseslovenski sejem izobraževanja, štipendiranja in zaposlovanja Informativa bo svoja vrata odprl tudi letos, potekal pa bo 20. in 21. januarja 2012 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Na enem mestu boste lahko poiskali informacije o izobraževalnih programih, poklicih, štipendijah, študiju v tujini, možnostih bivanja med šolanjem in zaposlovanju. Letošnji sejem predstavlja tudi novost: enodnevni dogodek Poslovna informativa, ki bo v petek, 20. januarja. Na voljo bodo številne informacije o izobraževanju odraslih, o možnostih vseživljenjskega učenja ter o poslovnih in strokovnih izobraževanjih. Vstop na prireditev je brezplačen, tako da razlogov, da je ne bi obiskali, resnično ni.

Dogajanje na sejmu bo tudi letos izjemno pestro; med sodelujočimi bodo srednje šole in šolski centri, vse štiri slovenske univerze s svojimi članicami, druge visokošolske institucije iz Slovenije in tujine, višje strokovne šole, regionalne razvojne agencije, štipenditorji, institucije, ki nudijo programe za izobraževanje odraslih, državne institucije, javni zavodi, različne nevladne organizacije ter strokovna in interesna združenja. Ne glede na to, ali iščete informacije s področja izobraževanja ali zaposlovanje, boste na sejmu torej zagotovo našli primerne sogovornike.

Informativa bo predstavila tudi številne možnosti za študij, delo in raziskovanje v tujini. Poleg informacij za mlade pa bodo na Informativi ''12 na voljo tudi številne informacije za odrasle. Med drugim boste lahko pridobili informacije o programih podiplomskih študijev članic vseh slovenskih univerz, pa tudi nekaterih tujih, o ponudbi izobraževanj za odrasle, ki jih ponujajo nekatere srednje in višje strokovne šole, izvedeli boste lahko več o vseživljenjski karierni orientaciji ter pridobili uporabna znanja in veščine, ki vam bodo prišle prav na delovnem mestu ali ob iskanju zaposlitve.

Sejem je torej odlična priložnost za iskanje novih priložnosti. Organizatorji poudarjajo, da se bodo tudi letos potrudili, da  bodo »predstavili različne možnosti in priložnosti za izobraževanje vseh generacij ter obiskovalcem hkrati predstavili možne poklicne in karierne poti kot idejo, kako lahko svoja znanja uporabijo,« je povedala Ana Bevc, vodja projekta Informativa.

Vir in več informacij: Informativa 2012

Kategorije: Novice za iskalce