Kdo so trenutno najbolj privlačni delodajalci na svetu?

Spletni portal Universum je na podlagi mnenj več kot 160.000 iskalcev zaposlitve ustvaril lestvico delodajalcev, ki so se v letu 2011, uvrstili med najbolj privlačne. Pri sestavi lestvice so upoštevali mnenja študentov poslovnih in inženirskih ved v 12 gospodarsko najbolj razvitih državah sveta. Vas zanima, katera podjetja so se znašla na najvišjih mestih?

Lestvico najbolj privlačnih delodajalcev pravzaprav sestavljata dve lestvici; lestvica najbolj privlačnih delodajalcev s področja poslovanja in lestvica najbolj privlačnih delodajalcev s področja inženiringa. Seznam sicer odraža privlačnost, ki jo posamezno podjetje uživa med iskalci zaposlitve, s tem pa tudi potencial podjetja, da v prihodnosti postane ali pa ostane vodilno v svoji panogi. Razlog, da je podjetje tako zaželeno med iskalci zaposlitve, navadno ni brez podlage, zato je iskanje zaposlitve v enem izmed takih podjetij zagotovo dobra ideja.

In kdo se je znašel na vrhu?

Na področju poslovanja so prvih 15 mest zasedli:
1. Google
2. KPMG
3. PwC
4. Ernst & Young
5. Deloitte
Sledijo jim Microsoft Procter & Gamble, J.P. Morgan, Apple, Goldman Sachs, Sony, The Coca-Cola Company, L''Oréal, BMW in Johnson & Johnson.

Na področju inženirstva pa so med vodilnimi:
1. Google
2. IBM
3. Microsoft
4. BMW
5. Intel
Sledijo jim Sony, Apple, General Electric, Siemens, Procter & Gamble, Johnson & Johnson, Hewlett-Packard, Cisco, Volkswagen in The Coca-Cola Company.

Gre za edino tovrstno globalno lestvico privlačnosti delodajalcev, ki razkriva nekatere zelo zanimive trende. Podatki na lestvici za leto 2011 kažejo, da ameriške multinacionalke pridobivajo vse bolj vodilno vlogo tudi v ostalih delih sveta, vse bolj pa je v ospredju tudi ravnovesje med delom in prostim časom – iskalci zaposlitve torej vedno več pozornosti namenjajo svojim potrebam, kar je glede na vse višje zahteve delodajalcev, vse bolj stresno delovno okolje in vse večji časovni pritisk povsem razumljivo.

Vir in celotna lestvica: Universum


Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.