Kako zapolniti »luknje« v CV-ju

Ima tudi vaš CV takšne luknje, kot sir ementalec? Če tudi vaša karierna pot vključuje nekaj vrzeli, niste edini. Le te lahko z nekaj spretnosti tudi prikrijete.

Katere so tri najpogostejše vrzeli [1] v karierni poti in kako jih zapolniti:

  1. Zaposlitvena vrzel je čas, ko si več mesecev ali celo let brezposeln.

    Kandidat lahko zakrije kratko zaposlitveno vrzel na način, da ob delovnih mestih, kjer je bil zaposlen, namesto let in mesecev napišejo samo leta (npr. 2016 – 2018 Testno podjetje d.o.o.). Če ste v času, ko niste bili zaposleni opravljali kaj prostovoljnega dela, ste obiskovali fakulteto le to dopišite napišite v CV in s tem zapolnite luknjo.

  2. V zadnjih letih so pogoste menjave službe postale že bolj stalnica kot ne. Če ste v različnih podjetjih delali na podobnih delovnih mestih, je smiselno, da le to združite in se osredotočate na področja dela in ne toliko na podjetja.

  3. Nimate izobrazbe? Mnogi strokovnjaki nimajo popolne izobrazbe, oziroma akademskega naziva. Nekatere delodajalce danes zanima predvsem, kakšno dodano vrednost boste prinesli podjetju. V kolikor ste se odločili in se vrnili na študij, v življenjepisu navedite, da študirate in pripišite tudi ime šole oziroma fakultete. Tako boste tudi pokazali, da hodite na fakulteto in pridobivate dodatna znanja. V kolikor ne študirate, navedite v življenjepis vsa dodatna izobraževanja in izpopolnjevanja, ki se nanašajo na delovno mesto na katero se prijavljate.

Če imate nekaj vrzeli v svoji karierni poti je najbolje, da uporabite funkcijsko obliko CV-ja, saj se le ta osredotoča na veščine in dosežke in ni kronološko zasnovan.

Vir: https://www.glassdoor.com/blog/fix-resume-holes/
Vir slike: Freepik, Pexel

______________________________________________

[1] prazen prostor, nastal zaradi manjkanja najmanj enega člena kake celote, sestavljene iz zaporedno sledečih si členov

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.