Kako talente privlačijo in zadržujejo globalno atraktivni zaposlovalci?

Publikacija Kako talente privlačijo in zadržujejo globalno atraktivni zaposlovalci je namenjena malim, srednjim in velikim podjetjem, ki želijo v svoje procese vpeljati dobre prakse, ki jim bodo v pomoč pri privabljanju in zadrževanju najboljših kadrov.

Delovna okolja so se od marca 2020 z razglasitvijo epidemije korenito spremenila. Delo na daljavo je postala stalnica, zaposleni pa so lahko delo začeli upravljati od doma. S tem se je izkazalo, da fizična prisotnost zaposlenih na dotični lokaciji ni potrebna za učinkovito opravljanje dela, kar je imelo vpliv tudi na iskanje novih zaposlenih izven lokalnih okolij. Vedno več podjetji delo od doma izvaja tudi po koncu razglasitve uradne epidemije, s tem pa si povečujejo bazen kandidatov, ki lahko sedaj ko fizična prisotnost ni obvezna, prihajajo iz drugega kraja, drugega konca države ali pa celo druge države. Prav tako se je povečal bazen prostih delovnih mest za iskalce, ki se sedaj lahko prijavljajo tudi na bolj oddaljena delovna mesta. Te spremembe pa so prinesle za seboj tudi spremembe pri privabljanju talentov. Podjetja morajo bolj kot kadarkoli prej delati na globalni prepoznavnosti in privlačnosti, da bi si lahko zagotovila ustrezen kader.

Vir: pexels.com

 

Publikacija Kako talente privlačijo in zadržujejo globalno atraktivni zaposlovalci je namenjena malim, srednjim in velikim podjetjem, ki želijo v svoje procese vpeljati dobre prakse, katere jim bodo v pomoč pri privabljanju in zadrževanju najboljših kadrov. Več o rezultatih raziskave si lahko preberete na: Kako talente privlačijo in zadržujejo globalno atraktivni zaposlovalci?

Vir: drustvovtis.si

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.