Kako kljub krizi omogočiti izobraževanje zaposlenih?

Po statističnih podatkih vse od leta 2008 vlaganje v izobraževanje odraslih upada, saj so bila podjetja zaradi krite primorana skrčiti stroške na vseh področjih. Brez nadgrajevanja znanja zaposlenih pa na dolgi rok vemo, da ne gre.

Seveda so tu tudi podjetja predvsem s področja raziskav in IT-ja, ki bi jo brez izobraževanja konkurenca v letu ali dveh povozila in upad ni toliko zaznan kot pri drugih.

Kako se spopasti s tem, da v podjetju dinamika izobraževanja ne upade?

Ena izmed rešitev je interno izobraževanje. Kar nekaj slovenskih podjetij je to uredilo na tak način, saj imajo med svojimi zaposlenimi različne strokovnjake, ki so se tako praktično kot teoretično izobraževali in lahko svoja znanja prenesejo na svoje sodelavce. 

Zaradi uvedbe internih izobraževanj tako na različne seminarje pošiljajo manj ljudi, ti pa potem slišano kot tudi gradivo, ki so ga prejeli, dellijo s svojimi sodelavci. Obenem se krepi tudi timski duh, konstruktivni pogovori na slišane teme in razvija nove ideje, kar se je izkazalo, da so rezultati internih izobraževanj pozitivni.

Druga rešitev pa je pridobitev sredstev s strani sofinanciranja javnega sklada, ki ima ravno za namen usposabljanja in izobraževanja zaposlenih na razpolago slab milijon in pol sredstev. Kot je zapisano v javnem povabilu:

Namen javnega povabila je spodbujanje usposabljanja zaposlenih. Z javnim povabilom želimo spodbujati delodajalce, da prednostno vlagajo v pridobivanje novih znanj in kompetenc zaposlenih in tako v skladu s potrebami na trgu dela prispevajo k odpravi strukturnih neskladij, izboljšanju usposobljenosti zaposlenih ter povečanju njihove mobilnosti in zaposljivosti.


S tem javnim povabilom vabimo delodajalce k oddaji ponudb za izvedbo projektov usposabljanja za njihove zaposlene. Projekti lahko vključujejo v okviru sklopa A in B, splošna in/ali posebna usposabljanja (sklop A in B)  ter javno veljavne programe (sklop C).
  
Delodajalci se lahko prijavijo do razdelitve razpoložljivih sredstev oziroma najkasneje do 31. 10. 2013. Več o javnem povabilu, prijavnem obrazcu in druga navodila najdete na povezavi tukaj.

Vir: Dnevnik.si, sklad-kadri.si


Preberite tudi:

Kategorije: Novice za delodajalce