Izkoristite številne priložnosti in pridobite nova znanja

V tednu od 14. do 20. maja poteka Teden vseživljenjskega učenja (TVU), v okviru katerega vam bodo tudi letos na voljo številna izobraževanja, delavnice in ostale zanimive prireditve, ki jih je vsekakor vredno obiskati. Dogajanje je letos ponovno razširjeno tudi izzven tega tedna, in sicer od 1. maja do 30. junija.

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije, kjer ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi, pa tudi onkraj naših meja. S projektom želijo opozoriti slovensko javnost na vseprisotnost in pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema.

Kot vsako leto so organizatorji tudi letos izbrali nekaj osrednjih tem, letos bodo prireditve TVU tako pozornost namenile več povezovalnim temam: Evropsko leto aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti, Mednarodno leto zadrug, Mednarodno leto trajnostne energije za vse, Ohranimo kulturno in naravno dediščino, Zaposlovanje in podjetništvo ter Branje, učenje in sodobni načini komuniciranja.

In katerih dogodkov se boste lahko udeležili letos? Ker je vseh prireditev več tisoč, vam predlagamo, da obiščete spletno stran projekta in na tej povezavi izberete prave priložnosti za vas!


Vir: Teden vseživljenjskega učenja

Kategorije: Novice za iskalce