Drop''pin projekt

Drop''pin je nov projekt Evropske komisije, kjer želijo s povezovanjem mladih povečati njihovo zaposljivost po vsej Evropi.

V Evropi je stopnja brezposelnosti mladih precej visoka, kateri pa si želijo zaposlitev, vendar ne vedo, kako narediti prvi korak. Porajajo se vprašanja ali nimajo dovolj samozavesti ali pa nimajo potrebnih spretnostih, ki jih potrebujejo.

Problematika brezposelnosti mladih je postala prevelika, da bi se rešili zgolj z ukrepi javne politike. Situacijo je potrebno mobilizirati in sprejeti nove projekte, za pobudo s strani zasebnih in javnih ponudnikov, kateri lahko nudijo pomoč. Skupaj naj bi širili pozitivno sporočilo o vseh možnostih, ki so na voljo. Že sama izdelava teh projektov omogoča, da so zamisli bolj vidne, pojavijo pa se lahko dodatne ideje in odnosi. Partnerji pa s tem lahko združijo moči, da bi zavzeli večji vpliv.

Kaj je Drop''pin projekt?

Drop''pin je nov projekt, katerega je Evropska komisija vzela pod svoje okrilje in si prizadeva pomagati mladim, da si po svojih merilih kreirajo svoje življenje. S povezovanjem mladih s kopico možnostmi za povečanje njihove spretnosti in posledično zaposljivosti po vsej Evropi, je Drop''pin skupna točka za mlade ljudi in organizacije.

Projekt Drop''pin ni namenjen in tudi ni zasnovan tako, da bi se na samem portalu zbirali zaposlitveni oglasi, na katere se prijavljate.

Komu je namenjen in kaj s tem pridobim?

Namenjen je vsem mladim iskalcem, da bi iskalci izboljšali svoje znanje, spretnosti in sposobnosti ter se tako približali organizacijam, katera nudijo možnosti za sodelovanje, vključno s korporacijami, malih in srednjih podjetij in nevladnih organizacij.

Omogoča promocijo mladih usmerjenih v priložnosti do t.i. bazena mladih ljudi. Tako omogoča mrežno povezovanje in sodelovanje v Evropi s ciljem oblikovanja partnerstev za programov za izboljšanje zaposljivosti mladih in razviti težko najti vaše poslovne potrebe spretnosti.

Kakorkoli, ali ste mlada oseba, ki išče svojo odskočno desko ali pa ste organizacija, katera išče nadobudne zvezde vašega podjetja, Drop''pin in segaj daleč.

Vir: ec.europa.eu/eures/droppin

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.