Delovni preizkus 2016 za brezposelne starosti najmanj 30 let

Zavod za zaposlovanje je objavil delovni preizkus za več kot 1.100 iskalcev zaposlitev, kar delodajalcem omogoča preizkušanje in spoznavanje brezposelnih na samem delovnem mestu. Za preizkus Zavod za zaposlovanje delodajalcem povrne upravičene stroške. Za tovrstni preizkus je na voljo 1 milijon EUR iz slovenskega proračuna.

Delovni preizkus za brezposelne traja najmanj 100 ur in največ en mesec. V tem času imajo brezposelni možnost, da pokažejo svoja znanja in veščine, se dokažejo potencialnemu delodajalcu in si tako zagotovijo boljše zaposlitvene možnosti. V času delovnega preizkusa brezposelni nimajo sklenjenega delovnega razmerja in morajo biti na Zavodu za zaposlovanje prijavljeni najmanj šest mesecev in morajo dosegati starost najmanj 30 let.

Brezposelni si lahko na povezavi pregledate predstavitev programa.

Delovni preizkus je za delodajalce na voljo od objave na spletni strani Zavoda za zaposlovanje do porabe sredstev, do najkasneje 9. septembra letošnjega leta (do 12. ure). Prijavijo se lahko vsi delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vpisani v Poslovni register Slovenije, izpolnjevati pa morajo še druge pogoje. Še pred samim preizkusom pa morajo delodajalci kandidate napotiti na zdravniški pregled, poleg tega jih morajo v času preizkusa obvezno zavarovati za invalidnost in smrt, to je posledica poškodbe pri delu.

Delovni preizkus poteka pod strokovnim vodstvom mentorja, ki je zagotovljen iz strani delodajalca, hkrati pa lahko spremlja 5 kandidatov. Kandidati delo opravljajo praviloma 8 ur na dan, 40 ur na teden, delo pa poteka le od ponedeljka do petka (ne izvaja se ob vikendih in praznikih).

Zavod za zaposlovanje delodajalcem povrne ocenjeno vrednost stroškov v višini 206 EUR za udeleženca, kandidati v delovnem preizkusu pa prejmejo dodatek za prevoz in dodatek za aktivnost.

Na podlagi praktičnih izkušenj se je tovrsten program za iskalce zaposlitve kot tudi za delodajalce izkazal za uspešen, saj se je pri delodajalcu zaposlilo okrog 70% udeležencev programa.

Delodajalci si lahko na povezavi pregledate javno povabilo programa.

Vir: www.ess.gov.si in www.rtvslo.si

Kategorije: Novice za iskalce