Delovne počitnice v Avstraliji ali pripravništvo v institucijah EU

Za mlade, ki želite pridobiti neprecenljive mednarodne delovne izkušnje, je trenutno na voljo kar nekaj priložnosti. Predstavljamo vam izboljšane pogoje za delo v Avstraliji, pripravništva v institucijah EU ter priložnost za študente z invalidnostmi, katerim Google podeljuje štipendije.

Odslej lažje do delovnih počitnic v Avstraliji

Slovenija ter Avstralija sta sklenili sporazum o programu delovnih počitnic. Mladim slovenskim in avstralskih državljanom med 18. in 35. letom bo to omogočilo olajšave pri upravnih postopkih za pridobitev pravice do začasnega bivanja. Omogočil bo tudi, da v času počitnikovanja najdejo priložnostno zaposlitev.

Vsaka država lahko izda največ 100 vizumov za delovne počitnice na leto, imetniki vizuma pa bodo lahko delali največ 6 od 12 mesecev bivanja.

Pripravništvo v institucijah EU

Ste diplomant in vas zanima pripravništvo v institucijah EU? Prijavite se lahko najkasneje do 31. januarja 2013, pripravništvo se bo začelo v oktobru 2013.

Več informacij lahko dobite na spletni povezavi. Poglejte si tudi Facebook stran EU Careers Slovenia, kjer najdete veliko zanimivih in uporabnih informacij o zaposlovanju v institucijah EU.

Štipendije Google Europe za študente z invalidnostmi

Štipendije so namenjene študentom z invalidnostmi, ki si želijo pridobiti univerzitetno diplomo na področju računalniških znanosti na eni izmed univerz v Evropski uniji. Študente z invalidnostmi želijo spodbuditi k uspehu pri njihovem študiju ter premagati ovire, ki jih imajo študenti pri vstopu v svet računalništva. Rok za prijavo je 1. februar. 2013.

Več informacij najdete na spletni strani Googla.


Vir: Dnevnik.si, Karierni center Univerze na Primorskem

Kategorije: Novice za iskalce