Data.si - brezplačni seminarji v septembru

Preverite zanimive brezplačne seminarje, ki so zanimivi tako za tiste, ki se odločajo o samostojni podjetniški poti kot že obstoječim podjetjem.

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo!

15/09/2014 14:00 – 16:00

23/09/2014 14:00 – 16:00 

Vsi ljudje imamo ideje, zamisli in prebliske. Ker smo pogosto preveč previdni, so le redki izmed nas sposobni v ideji prepoznati poslovno priložnost ter jo izkoristiti. Udeležite se novega brezplačnega seminarja in spremenite svoj hobi v poslovno idejo in zaslužek!

Več in prijava >>

 

Kako do »trend« ideje in socialna omrežja za podjetnike?

16/09/2014 11:00 – 12:30

Trend lahko definiramo kot smer, v katero gre trg in posledično je naš uspeh ali nemalokrat celo preživetje odvisno od prilagajanja le-temu. 

Danes je enostavno nujno pravočasno zaznati aktualni trend, se prilagoditi povpraševanju in biti korak pred konkurenco na trgu oziroma v »središču dogajanja«.

Zato vljudno vabljeni na brezplačni seminar kjer boste izvedeli:

 • Kaj sploh je »trend ideja«
 • kako najti idejo v okolju kjer živimo,
 • kako poiskati »trend«  v tujini,
 • na kaj paziti, ko pripeljete idejo iz tujine,
 • kako ideje preveriti na brezplačen način.

Več in prijava >>

Zaposlitev ali samozaposlitev

16/09/2014 14:00 – 16:00

30/09/2014 14:00 – 16:00 

Posvet bo koristil tistim, ki tehtajo med izbirama: zaposlitev ali samozaposlitev, kakor tudi tistim, ki so zaposleni in želijo povečati svoje prihodke. Vsekakor bo zanimiv tudi tistim podjetnikom, ki želijo bolje spoznati / razumeti strukturo prihodkov in odhodkov v s.p. ter strukturo plače zaposlenega.

 Več in prijava >>

Prihajajo nova evropska sredstva – za koga in za kaj?

17/09/2014 11:00 – 12:15

Spoznajte, kako priti do evropskih ali državnih nepovratnih sredstev ali pa do posojil s subvencionirano obrestno mero. Za jesen se obeta vrsta novih javnih razpisov, na katerih bodo podjetja lahko kandidirala za nepovratna sredstva ali subvencijo obrestne mere iz evropskih skladov.

Na seminarju boste izvedeli:

 • splošno o nepovratnih sredstvih
 • za kakšne namene bodo nepovratna sredstva na voljo?
 • kdo bo lahko kandidiral na razpisih?
 • na katere razpise se lahko prijavljate že sedaj?
 • kje iskati javne razpise?
 • na kaj moramo biti pozorni, ko iščemo javne razpise, primerne za naše podjetje?
 • kako oblikovati projektno idejo?
 • kako je s projektnimi partnerstvi?
 • kako pripravimo projektno prijavnico?

Več in prijava >>

Brezplačno skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

17/09/2014 14:00 – 16:00

24/09/2014 14:00 – 16:00 

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja

Več in prijava >>

Kako pridobiti in zadržati kupca ter marketinški načrt

19/09/2014 14:00 – 15:30

Poznate vsa orodja, s katerimi si lahko pomagate pri uspešnem nagovoru vaših potencialnih strank?Ste na začetku svoje podjetniške poti in bi radi postali bolj prepoznavni?

Na brezplačnem seminarju vas bomo seznanili z vsemi pomembnimi sestavinami marketinškega načrta, katere lahko uspešno uporabite v praksi. Posebno pozornost bomo namenili uporabi različnih tržno-komunikacijskih orodij in na praktičnih primerih prikazali njihovo funkcionalnost ter kako z minimalnimi stroški priti do prvih kupcev.

 Več in prijava >>

Kako izdelati finančni načrt?

25/09/2014 11:00 – 12:30

Podjetje potrebuje vire financiranja tako za zagon, kot tudi kasneje za večanje obsega svojega poslovanja. Za pravočasno zagotovitev teh virov je zato nujno potreben dober finančni načrt.

Finančno načrtovanje razumemo kot načrtovanje nalaganja denarnih presežkov in financiranja  denarnih primanjkljajev – kratkoročno načrtovanje,  načrtovanje  bodočih finančnih potreb in sredstev  podjetja -  dolgoročno načrtovanje.

Ker je cilj poslovanja podjetja maksimizacija denarnega toka je osrednji predmet finančnega načrtovanja denarni tok.

Marsikdo ne razlikuje pojmov likvidnost, solventnost in plačilna sposobnost podjetja? Ste že slišali za frazo »Profit rich cash poor«.

Pri najemu tujih virov financiranja je zelo pomembna usklajenost  ročnosti investicije in njenega vira financiranja, saj lahko njena neusklajenost pripelje do likvidnostnih težav ali celo do stečaja podjetja.

Več in prijava >>

Kako uspešno tržimo na spletu?

29/09/2014 11:00 – 13:00

Ste na začetku svoje podjetniške poti in bi radi postali bolj prepoznavni? Poznate vsa orodja, s katerimi si lahko pomagate pri uspešnem nagovoru vaših potencialnih strank. Imate dober izdelek ali storitev, pa ne veste kako vstopiti oziroma se predstaviti na trgu?

Ste morda novinec na spletu? Ne skrbite – z nami niste nikoli sami – tudi na spletišču ne!

Ali pa morda že imate spletno stran? Ali imate učinkovito in prodajno spletno stran? Veste kakšna je učinkovito prodajno spletno mesto? Ste pred izzivom kako se lotiti promocije in prodaje na spletu, kje najti vašo ciljno skupino na spletu?

Na predavanju vam svetujemo pri načrtovanju prodajno uspešne spletne strani, povemo vam katere so obvezne sestavine spletne strani ter kako se lotiti vsebinskega marketinga ter nagovora ciljne skupine. Seznanili vas bomo z osnovami optimizacije, kako pripraviti vsebino na spletni strani, da bo prijazna iskalnikom ter uporabnikom.

Več in prijava >>

Vir: Data.si


Preberite tudi:

Kategorije: Novice za delodajalce