Bliža se Slovenski kadrovski kongres

V Portorožu bo 19. in 20. aprila 2012 potekal prvi Slovenski kadrovski kongres, osrednji slovenski dogodek za kadrovske in HRM strokovnjake. Dogodek, ki ga organizirata Planet GV in Slovenska kadrovska zveza, bo vključeval številna predavanja, zanimiva omizja in priložnosti za izmenjavo mnenj z ostalimi udeleženci kongresa. Pokrovitelji dogodka smo mojaZaposlitev.si, Adria Mobil, Četrta pot, Goodyear, Krka, Sava in Univerza v Ljubljani. Če delate na področju kadrovanja, je to resnično dogodek, ki ga ne smet zamuditi!

»Le kdo najbolj prispeva k temu, da so procesi učinkoviti, storitve in izdelki kakovostni, stranke in kupci zadovoljni, lastniki nagrajeni z dobičkom? Ljudje vendar! Na vseh ravneh in pozicijah v organizaciji, v javnem in zasebnem sektorju, od vratarja prek kadrovika do direktorja. Toda le, če imajo znanje in voljo ter prave priložnosti, da ustvarjajo. Če ljudem posvečamo pozornost, prisluhnemo njihovim potrebam, jim zaupamo ter z njimi dobro in pošteno ravnamo. Pri tem imamo kadrovski managerji in strokovnjaki odločilno vlogo. Kot odgovor na številne izzive moramo oblikovati načine in orodja, ki imajo sistemsko vgrajen pozitiven odnos do ljudi. Tako ga prenašamo tudi na vodje in managerje, od katerih je odvisno, kako strokovne rešitve zaživijo v praksi. Bolj kot kdajkoli moramo biti v prvih vrstah pri poslovnih odločitvah, ki vplivajo na ljudi. Kot so zapisali organizatorji kongresa – čas je za akcijo! Vendar ne kakršno koli - čas je za premišljeno akcijo, prijazno do ljudi in okolja. Za takšno akcijo je potrebna kritična masa ljudi, ki stroki da večjo težo in ustvari boljšo priložnost za uveljavljanje pravih HRM idej,« je o kongresu povedala dr. Nada Zupan, moderatorka Slovenskega kadrovskega kongresa.

Na kongresu se bo zbralo zavidljivo število gostov (med njimi tudi predsednik države, dr. Danilo Türk), seveda pa ne bo manjkalo tudi številnih strokovnjakov s področja kadrovanja. Tako bodo svoje znanje na kongresu med domačimi strokovnjaki delili dr. Andrej Kohont (Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani), Uroš Merc (Bisol, d.o.o.), Gregor Pipan (XLAB d.o.o.) , Mira Retelj (Splošna bolnišnica Novo Mesto), Bojan Sever ( Občina Idrija, prejemnik priznanja Zlati kamen 2012, prejemnik Zlate niti 2012), Sonja Gole (Adria Mobil, d.o.o.), Janko Medja (Unicredit Banka Slovenija), Mojca Lukančič (Mura, d.d.), mag. Vesna Vodopivec (NLB, d.d.), Zorica Rakič (NLB, d.d.), Ida Turk (Ljubljanske mlekarne, d.d.), mag. Vera Aljančič Falež (Mercator, d.d.), Nataša Jelovčan (Mercator, d.d.), dr. Daniela Brečko (Planet GV d.o.o.), Tamara Valenčič (Si.mobil, d.d.) in dr. Aleksander Zadel (Inštitut C.A.R.).

Organizatorji so uspeli na Slovenski kadrovski kongres privabiti tudi ugledne tuje predavatelje, tako bosta svoje znanje in izkušnje z udeleženci kongresa delila tudi Pieter Haen, pretekli predsednik EAPM, in dr. Heike Bruch, Univerza v St. Gallenu, Švica. Celoten program kongresa je na voljo na tej povezavi.

Prvi Slovenski kadrovski kongres pa bo tudi okoljsko obarvan; v skladu s trajnostno naravnanostjo bodo podprli in nagradili okolju prijazne odločitve. Vsa gradiva bodo zato pripravljena v elektronski obliki in dostopna na spletni strani, obenem pa bodo udeleženci v primeru elektronske prijave še dodatno nagrajeni. V dobrodelne namene bo potekal tudi Dobrodelni jutranji tek »Planet za Planet« do Pirana in nazaj (5 km).

Več informacij o kongresu in navodila za prijavo so na voljo na tej povezavi. In kot kongresu v popotnico dodaja dr. Nada Zupan: »Več nas bo, ki bomo izmenjevali znanje in izkušnje, gledali v prihodnost in delovali v skupno dobro, večja bo možnost uspeha

Vir: Slovenska kadrovska zveza

Kategorije: Novice za delodajalce