Aktualni programi za spodbujanje zaposlovanja

S strani Zavoda trenutno lahko zasledimo kar nekaj programov spodbujanja zaposlovanja in sicer na način, da podjetje prejme delno povrnjene stroške, ki so nastali ob zaposlitvi novega sodelavca.

Tukaj vam podajamo trenutno aktualen seznam programov spodbujanja zaposlovanja, ki potekajo na Zavodu za zaposlovanje in vam v obliki subvencije omogočajo delno povračilo stroškov za zaposlitev novih sodelavcev

Nepovratna sredstva lahko pridobite za zaposlitev brezposelnih.

Poglejte si aktualne programe:

Povračilo prispevkov delodajalca – Hrastnik, Radeče, Trbovlje

Ste podjetje, ki je tržno usmerjeno? Imate sedež v občinah Hrastnik, Radeče ali Trbovlje in tam opravljate dejavnost? Program HRT vam na podlagi regionalne zakonodaje omogoča povračilo prispevkov delodajalca. Tako si povrnete del stroškov za zaposlitev novih sodelavcev, ki so bili prijavljeni med brezposelnimi.

Preberite več o ukrepu Povračilo prispevkov delodajalca – HRT.


Povračilo prispevkov delodajalca – Maribor z okolico

Ste podjetje, ki je tržno usmerjeno? Imate sedež v Mariboru ali njegovi okolici in tam opravljate dejavnost? Program za Maribor in njegovo širšo okolico vam na podlagi regionalne zakonodaje omogoča povračilo prispevkov delodajalca. Tako si povrnete del stroškov za zaposlitev novih sodelavcev, ki so bili prijavljeni med brezposelnimi.

Preberite več o ukrepu Povračilo prispevkov delodajalca – Maribor.


Povračilo prispevkov delodajalcem v Pokolpju

Ste podjetje, ki je tržno usmerjeno? Imate sedež v Pokolpju in tam opravljate dejavnost? Program Pokolpje vam na podlagi regionalne zakonodaje omogoča povračilo prispevkov delodajalca. Tako si povrnete del stroškov za zaposlitev novih sodelavcev, ki so bili prijavljeni med brezposelnimi.

Preberite več o ukrepu Povračilo prispevkov delodajalcem v Pokolpju.


Povračilo prispevkov delodajalcem v Pomurju

Ste podjetje, ki je tržno usmerjeno? Imate sedež v Pomurju in tam opravljate svojo dejavnost? Zakon o razvojni podpori Pomurski regiji vam omogoča povračilo prispevkov delodajalca. Tako si povrnete del stroškov za zaposlitev novih sodelavcev, ki so bili prijavljeni med brezposelnimi.

Preberite več o ukrepu Povračilo prispevkov delodajalcem v Pomurju.


Vračilo prispevkov delodajalca za prvo zaposlitev

Če prvič za nedoločen čas zaposlite mlajše od 26 let ali matere, ki skrbijo za otroka do 3. leta starosti, lahko za njihovo zaposlitev uveljavljate povračilo prispevkov delodajalca.

Preberite več o vračilu prispevkov za prvo zaposlitev


Oprostitev plačila prispevkov delodajalca za mlade

Če za nedoločen čas zaposlite mlade brezposelne v starosti do 30 let, lahko za njihovo zaposlitev uveljavljate dveletno oprostitev plačila prispevkov delodajalca. Zaposlitev mora biti sklenjena v obdobju od 1. 11. 2013 do 31. 12. 2014.

Preberite več o oprostitvi plačila prispevkov za mlade.


Oprostitev plačila prispevkov delodajalca za starejše

Če zaposlite starejše, ki izpolnjujejo starostni pogoj za predčasno upokojitev, ali starejše od 60 let, lahko zanje uveljavljate delno oprostitev plačila prispevkov delodajalca. To vam omogoča manjšo obdavčitev in nižje stroške dela.

Preberite več o oprostitvi plačila prispevkov za starejše.  


Davčna olajšava za zaposlovanje brezposelnih

Nameravate zaposliti brezposelne, mlajše od 26 let ali starejše od 55 let? Ali pa ste jih že zaposlili za nedoločen čas? Potem za njihovo zaposlitev lahko uveljavljate olajšavo v obliki znižanja vaše davčne osnove.

Preberite več o davčni olajšavi za zaposlovanje brezposelnih.


Davčne olajšave za zaposlovanje invalidov

Nameravate zaposliti invalide ali gluhe osebe? Ali pa ste jih že zaposlili? Potem za njihovo zaposlitev lahko uveljavljate olajšavo v obliki znižanja vaše davčne osnove.

Preberite več o davčnih olajšavah za zaposlovanje invalidov.

Vir: Zavod RS za zaposlovanje

Kategorije: Novice za delodajalce