Novice

optius praznuje 11 let

Optius.com praznuje 11 let

Karierno zaposlitveni portal Optius je postal najstnik. Danes 5 maja 2021 praznuje že 11. rojstni dan.

SOK delodajalci

Uporabite slovensko ogrodje kvalifikacij pri razvoju kadrov!

Slovensko ogrodje kvalifikacij (SOK) je uradni in mednarodno primerljiv pregled vseh kvalifikacij, ki jih je mogoče pridobiti v Sloveniji.

Karierni dialog SASA

Delodajalci v precepu novih izzivov v letu 2021 - kakšna bo dejanska realnost dela?

Kaj se lahko naučimo iz leta 2020, kaj lahko pričakujemo v letu 2021 na trgu dela, kdo bo preživel? Kako najti prave kadre, saj smo, tudi zaradi korone, še vedno v samem vrhu med starajočo se populacijo?

Planiranie

Pregled dogajanja na trgu dela v mesecu decembru

V kakšni kondiciji je slovenski trg dela dočakal konec enega najzahtevnejših let v moderni zgodovini? Nam bo novi koronavirus prinesel tudi virus gospodarskega zastoja in brezposelnosti? Za vas smo pripravili pregled zaposlitvenega dogajanja v prazničnem decembru.

Sasa zakaj Optius2

Saša, zakaj Optius?

V maju 2020, je portal Optius.com praznoval že 10. rojstni dan. Portal se je v vsem tem času nadgradil, preoblekel, pred dvema letoma pa se je tudi preimenoval iz mojazaposlitev.si v Optius.com. Veliko ljudi me še vedno sprašuje "Saša, zakaj Optius?".

trg dela 11 2

Pregled dogajanja na trgu dela v mesecu novembru

Drugi val pandemije, ki nas je že v začetku jeseni stisnil v kot, je novembra prerasel v še večjo krizo, ohromil velik del podjetništva in ogrozil božično-novoletne praznike, ki so pred vrati. Težka situacija bo bržkone imela močan vpliv na gospodarsko, s tem pa zaposlitveno dogajanje v prihodnjih mesecih.

vosilnica logo+darila

Pregled leta 2020

Leto 2020 se počasi bliža proti koncu. Do 2021 nas loči samo še nekaj dni, in čas je, da naredimo kratek pregled letošnjega leta. Za našo ekipo na Optius.com je bilo letošnje leto zelo pestro.

izobrazevanje od doma

Neformalno izobraževanje in usposabljanje za zaposlene

Vsi zaposleni, katere so delodajalci v času koronavirusa zaradi pomanjkanja dela razporedili na čakanje na delo ali na skrajšan delovni čas, lahko v tem času nadgradijo ali obnovijo svoja znanja.

Svetovanje ZSK

Brezplačno delovno-pravno svetovanje za vaše podjetje v času COVID-19!

Se zgubljate v kopici sprejetih interventnih zakonov in odločb, ki vplivajo na vaše poslovanje? Poznate vse ukrepe in posamezne izjeme, ki veljajo za vašo panogo dela v času COVID-19 krize? Za vas imamo rešitev!

pregled porocil online

Pregled dogajanja na trgu dela v mesecu oktobru

Kako so spremembe, ki jih je sicer nakazala že epidemiološka slika v septembru, vplivale na zaposlitveno situacijo? Kaj trenutna situacija pomeni za iskalce zaposlitve na eni ter delodajalce na drugi strani? Nekaj odgovorov bomo poskusili poiskati že s pregledom oktobrskih razmer na trgu dela.