20 načinov za izboljšanje vaše energije na delovnem mestu

Vsi smo že doživeli trenutke v dnevu, ko nam je padla energija in se nismo mogli osredotočiti na naše delo. K sreči je veliko načinov, kako lahko posameznik dvigne svoj nivo energije in jo ohrani skozi ves dan.

Poleg tega, da ovira naše zmogljivosti za učinkovito izvajanje nalog, lahko nizka raven energije negativno vpliva na našo sposobnost oblikovanja trdnih delovnih odnosov z našimi sodelavci in strankami.

Obstaja več razlogov, zakaj vas lahko v katerem koli delu dneva doleti padec energije. Te se razlikujejo od osebe do osebe. Na primer, pri nekaterih ljudeh padec ravni energije v določenih delih dneva povzroči slaba prekrvavitev ali pa prekomerno uživanje kofeina.

Ne glede na to kateri razlog je, je vedno pametno sprejeti osebni pristop k reševanju vaših energetskih težav, ki se vrtijo okoli vaših edinstvenih potreb. GetVoIP je ustvaril infografiko, ki opisuje najboljše načine za pridobivanje več energije na delovnem mestu.

K sreči je veliko načinov, kako lahko posameznik dvigne svoj nivo energije in jo ohrani skozi ves dan.

Redna vadba

Eden od najučinkovitejših načinov za povečanje energije je, da pospešite prekrvavitev telesa s pomočjo vadbe. Vseeno je ali je to hiter jutranji sprehod ali pa obisk telovadnice, vadba lahko poveča pretok kisika v možganih in odpravi občutke utrujenosti. Če vam je zaradi prezasedenega urnika težko izvedljiv obisk telovadnice, potem lahko preprosta hoja domov ali predčasen izstop iz avtobusa naredi čudeže.

Uživanje na soncu

Znano je, da ima sončna svetloba številne koristi, vključno z dvigovanjem razpoloženja in uravnavanjem hormonov. Sončna svetloba med drugim tudi pošlje signal telesu, da je čas za prebuditev, s čimer povečate svojo energetsko raven. Tudi nekaj tako enostavnega, kot je odstiranje zaves, ko se zbudite, lahko znatno prispeva k boljšemu začetku dneva.

Zdrav prigrizek

Kaj zaužijete, je ključni del vzdrževanja zdrave energetske ravni. Ko gre za prigrizek na žalost mnogi ljudje izbere preprosto možnost in se odloči za okusni, visoko-kalorični prigrizek, kateri privede do energetskega padca tekom dneva. Zdravi prigrizki, kot so oreščki in semena, lahko počasi sproščajo energijo in zagotovijo, da le te ne izgubite tekom dneva.

Očistite svoj delovni prostor

Študije so pokazale, da lahko neurejena delovna miza negativno vpliva na raven energije in produktivnosti ter lahko privede do manj jasnosti in miru. Vsako jutro si vzemite nekaj minut, da počistite nered in videli boste, kako se bosta dvignila vaše razpoloženje in energija.

Razumite svoj kronotip

Vaš kronotip je pot kako vaša prekrvavitev uravnava raven energije skozi dan. Obstajajo štirje glavni kronotipi – delfin, lev, medved in volk – ki urejajo, koliko energije se čuti v različnih delih dneva. Na primer, lev občuti visoko raven energije kmalu potem, ko se zbudi, medtem ko volk doseže svoj vrh energije šele ob koncu dneva. Z določitvijo kateri kronotip ste, lahko razvijete sistem, ki deluje skladno z vašo prekrvavitvijo, da bi kar najbolje izkoristili dan.

Kategorije: Novice za iskalce